ARHIVA B365

Elena Udrea,atac la adresa Guvernului,în contextul creșterii salariilor medicilor.Ce susține aceasta

Fostul ministru atacă actuala guvernare, spunând că a aceasta se grăbeşte să legalizeze „atenţiile” oferite medicilor de către pacienţi, în loc să realizeze o lege a sănătăţii.

„Guvernul a decis sa mareasca salariile medicilor cu 25% de la 1 octombrie, ceea ce este bine. Dar cu aceasta solutie punctuala nu rezolva problemele din sistemul sanitar romanesc, pentru care este nevoie de o viziune, de o ” lege a sanatatii”, pe care evident ca Executivul nu o are.

Guvernul Boc a avut-o, ba chiar a si cazut din cauza acestei legi, pentru ca interesele unora de a se mentine actuala stare de fapt din sistemul medical sunt foarte mari. Tot ce au mai propus guvernantii prin vocea ministrului sanatatii a fost legalizarea ” atentiilor ” oferite medicilor de catre pacienti, pentru care ne-a anuntat ca se vor scrie si norme!!!

Adica vom vedea cam ce poti da spaga unui medic, de la o gaina la o masina, de la tichete de masa la plicuri cu bani etc. si cum se vor impozita toate acestea. Probabil vom apela la grile de evaluare a bunurilor, gen pentru o gaina ouatoare intre 2 kg si 4 kg, medicul plateste impozit 10 lei. O mojicie si desconsiderare care denota o mentalitate fara legatura cu ideea de stat modern. Ajungem in situatia in care cetatenii platesc direct serviciile sociale primite, nu prin taxe si impozite catre stat, pe care oricum le achita astazi.

Pe logica Guvernului, ar putea urma legalizarea spagii data profesorilor, politistilor, vamesilor, functionarilor din primarii, din ministere, in aceleasi conditii: daca omul da de bunavoie, dupa ce i se rezolva problema si cu obligatia declararii spagii de catre cel care a primit-o in vederea impozitarii.

Hai ca suntem o tara vesela! Ar fi de ras daca nu ar fi de groaza”, a postat Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button