Liberă ca pasărea cerului. Elena Udrea are voie să plece din țară

06 mart. 2021
201 afișări
Liberă ca pasărea cerului. Elena Udrea are voie să plece din țară
Candidatul independent la alegerile parlamentare, Elena Udrea, participa, luni 5 Decembrie 2016, la emisiunea "Votez cu mine" gazduita in Bucuresti, de Gandul Live. MARIAN ILIE/MEDIAFAX FOTO

Elena Udrea are voie să plece din țară, după ce judecătorii Curții de Apel București au respins cererea DNA de a o plasa sub control judiciar.

Judecătorii Curții de Apel București au discutat vineri dacă Elena Udrea are voie să plece din țară ca urmare a cererii procurorilor DNA care voiau ca fostul ministru să fie plasat sub control judiciar.

Judecătorii au respins cererea DNA ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar după condamnarea la 8 ani de închisoare primită pentru instigare la luare de mită și spălare de bani în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea a declarat când a ajuns la Curtea de Apel că nu are intenția să plece din țară și că are încredere că decizia de condamnare va fi schimbată de instanța superioară. Ea a declarat că va face apel și că are încredere că va avea câștig de cauză.

Elena Udrea are voie să plece din țară. Ce a declarat la Curtea de Apel

„M-am întors de bunăvoie din Costa Rica, nu cred că se pune problema ca eu să plec undeva câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România”, a afirmat Udrea.

Ea a criticat decizia de condamnare despre care a spus că se răsfrânge și asupra copilului ei.

„Cred că nicio instanță nu poate menține decizia de la fond. Este dreptul meu să cred asta și să contest cu apel, asta voi face. Sunt un om liber, vreau să pot să îmi cresc copilul în libertate. Condamnarea a fost și asupra unui copil de doi ani care de ce ar suferi atât după atâția ani?  Eu nu mai sunt singură ca acum 5 ani când mă luptam ca un haiduc”, a mai spus Elena Udrea.

Legat de blestemele la adresa judecătoarei, imediat după ce a aflat că este condamnată, ea le-a motivat că le-a făcut pe fond emoțional.

Solicitarea DNA fusese fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din țară, fiind ulterior dată în urmărire internațională.

Al doilea motiv invocat de DNA se referă la declarațiile considerate belicoase, făcute de Elena Udrea după ce a fost condamnată, prin care a adresat blesteme judecătoarei care a condamnat-o.

Cookies