Elena Udrea anunţă pe blog „un pas înainte pentru cartierul Henri Coandă”

de:
03 feb. 2011
3 Afișari
Elena Udrea anunţă pe blog

„De când am preluat funcţia de ministru al Dezvoltării, am primit extrem de multe sesizări cu privirea la blocajul apărut în realizarea utilităţilor cartierului ANL Henri Coandă” – anunţă Elena Udrea.

„Teoretic, şantierul trebuia închis în 2007. În practică, primarul Sectorului 1 a refuzat să plătească pentru utilităţi şi drum, pretextând că nu are banii necesari şi neasumându-şi astfel proiectul, chiar dacă legea spunea altceva. Responsabilitatea a fost apoi trecută în curtea Primăriei Generale, fără însă ca aceasta să aibă şi pârghiile legislative care să faciliteze alocarea banilor, neputând să investească într-un teren care nu-i aparţine. (Poate acum înţeleg cu toţii de unde nevoia unei administrări unitare a întregului Bucureşti). Practic, lucrările erau în stand-by pe perioadă nedeterminată.” – mai arată ministrul Dezvoltării Regionale.

Elena Udrea scrie că a reuşit, în sfârşit, să îi pună faţă în faţă pe cei de la cei de la Primăria Generală, pe cei din Voluntari, dar şi pe reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari de la Henri Coandă, ajungând la un consens. Astfel, pe 2 februarie s-au finalizat demersurile legale prin care terenul pe care au fost construite imobilele a fost transferat în patrimoniul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Odată ajunşi în această situaţie, lucrurile vor decurge mult mai uşor, mai ales că PDL Bucureşti are în acest moment majoritatea în CGMB. În cel mai scurt timp, se vor aloca sumele de bani necesare proiectului şi sper ca, în această primăvară, să pornească efectiv lucrările. După 7 ani, ar cam fi cazul ca proprietarii locuinţelor din cartierul ANL să poată spună că problema lor a fost rezolvată.” conchide Elena Udrea.

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat joi că nu are bani pentru a rezolva problema utilităţilor din cartierul Henri Coandă. „Numai utilităţile de acolo costă 83 milioane de euro, ceea ce reprezintă valoarea tuturor investiţiilor Primăriei aflate în derulare în acest an”, a spus Sorin Oprescu.

Cookies