ARHIVA B365

Elena Udrea rămâne în arest

UPDATE 18.20: Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia Elenei Udrea la arestarea preventivă. Fostul ministru al Dezvoltării rămâne astfel în spatele gratiilor.

Avocatul Elenei Udrea spune că deputatul a dat argumente pentru susţinerea nevinovăţiri.

„Părerea noastră e că pe 6 octombrie, Elena Udrea nu a fost la Minister. E greu să îţi aduci aminte.”, a completat avocatul, referindu-se la declaraţia făcută de Adrian Gărdean, care a spus procurorilor DNA că, în data de 6 octombrie 2011, i-a dat Elenei Udrea, printr-un interpus, o geantă cu 900.000 de euro. Avocatul a adăugat că probele împotriva deputatului se rezumă doar la denunţuri.

Elena Udrea a fost arestată preventiv săptămâna trecută, după ce ICCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul „Gala Bute”, aminteşte rtv.net.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button