ARHIVA B365

ELENA UDREA poate fi ARESTATĂ. „Parlamentul a avut o șansă” – spune Elena Udrea

 

UPDATE, marți, ora 11:00

Elena Udrea a ajuns la Secția 2 de Poliție în jurul orei 11. Elena Udrea a venit de ficare dată la Secţia 2 de Poliţia, aşa cum cere controlul judiciar.

UPDATE MARȚI, 06:30 Hotărârile Camerei Deputaţilor privind cererile de urmărire penală şi de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului Elena Udrea au fost publicate în Monitorul Oficial, cele şase solicitări fiind aprobate luni seară de forul legislativ.

Elena Udrea a declarat, după ce deputaţii au votat în favoarea arestării preventive că „îşi asumă destinul”.

 „Parlamentul a avut o şansă, dar a ratat-o. Eu îmi asum destinul.  Subiectul nu trebuie să fie ce se întâmplă cu mine, ci cum va arăta România condusă din umbră discreţionar şi ocult, odată ce adevărul a fost suprimat.”, a scris Udrea pe Facebook.

B365.ro prezintă, livetext, rezultatul voturilor în cazul Elena Udrea:

VOT 1 – Începerea urmăririi penale pentru Gala Bute. Deputaţii au votat PENTRU începerea urmării penale în dosarul GALA BUTE, cu 285 de voturi pentru şi 49 împotrivă. (ora 20.40)

VOT 2- Extinderea urmăririi penale pentru luare de mită – Gala Bute. S-A VOTAT. Deputaţii au aprobat, cu 278 de voturi pentru şi 50 împotrivă, extinderea urmăririi penala pe numele Elenei Udrea (ora 21.10).

VOT 3– Arestare preventivă – Gala Bute. A început votul (21.20). Votul s-a încheiat (ora 21.56). Deputaţii au votat PENTRU ARESTAREA Elenei Udrea. 219 de deputaţi au votat pentru şi 102 împotrivă.

VOT 4- Începerea urmăririi penale în Dosarul Microsoft. Deputaţii au votat şi pentru începerea urmăririi penale în Dosarul Microsoft. Au fost 243 de voturi pentru şi 50 împotrivă (ora 22.47)

VOT 5- Reţinere şi arestare preventivă în Dosarul MicrosoftDeputaţii au votat pentru reţinerea şi arestare preventivă în Dosarul Microsoft, cu 202 voturi pentru şi 62 voturi impotriva. (ora 23.40)

VOT 6- Schimbarea controlului judiciar în arestare- Dosarul Microsoft. A fost votata si ultima cerere de incuviintare a retinerii si arestarii preventive pentru Elena Udrea (Ora 00:30).

UPDATE 20.00: A început votul pentru prima cerere.

UPDATE 19.55 Udrea şi-a încheiat discursul în faţa colegilor. Deputatul a cerut colegilor să voteze pentru începerea urmăririi penale, dar nu şi pentru a permite arestarea sa preventivă. „Nu vă cer să blocaţi justiţia, ci să o lăsaţi să funcţioneze şi în cazul Elena Udrea. Să fie anchetată. Vă cer să nu fiţi părtaşi la un abuz”, a declarat Elena Udrea. Udrea a făcut un gest mafiot in Parlament FOTO.

Elena Udrea a plecat de la Parlament, după discursul susţinut în plenul Camerei Deputaţilor, fără să mai aştepte votul asupra solicitărilor procurorilor în cazul său.

UPDATE 19.40 Elena Udrea face declaraţii în Parlament. LIVETEXT AICI.

UPDATE 18.05: Elena Udrea a ajuns la Parlament. Votul nu a început încă.

 

„Sunt şase puncte pe ordinea de zi în privinţa doamnei Udrea, primul începerea urmăririi penale pentru Gala Bute,al doilea este extinderea pentru luare de mită tot în Gala Bute, al treilea este cererea de arestare pentru gala Bute, al patrulea punct pe ordinea de zi este începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea este cererea de reţinere şi arestare preventivă în dosarul Microsoft şi al şaselea schimbarea controlului judiciar în arestare tot pe Microsoft”, a precizat secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici.

El a spus că în jurul orei 17,30 va începe şedinţa Camerei Deputaţilor, adăugând că se vor desfăşura şase voturi cu bile.

„Nu este prima dată când se termină târziu, a mai fost odată şedinţă până la ora 1,30. Aici fiecare vot va fi distinct, două voturi cu bile nu se pot desfăşura odată, pentru că nu are cum să primească cineva patru bile odată. Vor fi şase runde de vot”, a explicat Mircovici, conform Mediafax.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, duminică, toate cererile DNA de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea în dosarele GALA BUTE şi MICROSOFT. Fosta şefă a PMP a venit, însoţită de avocaţi, pentru a se apăra în faţa colegilor săi jurişti, la final ea declarând că le-a cerut să încuviinţeze începerea urmării penale, dar măsura arestării preventive este, în opinia sa, una „excesivă”, scrie romaniatv.net.

Plenul Camerei Deputaţilor are cuvântul decisiv, acesta urmând să decidă prin vot luni seara dacă dă undă verde arestării Elenei Udrea. Colegii de Cameră ai fostului ministru al Turismului vor lua în discuţie patru cereri: una de incepere a urmăriri penale si trei de arestare preventiva.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul „Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În aceeaşi cauză, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut, marţi, aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenţă – două în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, precum şi încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PMP pentru aceste infracţiuni.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar, luată în cazul Elenei Udrea în 29 ianuarie, cu arestarea preventivă, pentru faptele de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, pentru care este deja urmărită penal. Anchetatorii susţin că Udrea a încălcat condiţiile controlului judiciar când a făcut afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”, se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button