ARHIVA B365

Instanța a decis: ELENA UDREA poate merge luni la Parlament

UPDATE. Cererea formulată de fostul ministru al Dezvoltării cu privire la părăsirea domiciliului a fost aprobată, astăzi, de Înalta Curte. Deputatul avea nevoie de acordul judecătorilor pentru a putea merge luni în Parlament.

Astfel, Elena Udrea are voie să părăsească domiciliul luni, între orele 15:00 şi 19:00. Şedinţa de plen a deputaţilor este programată la ora 16:00.

UPDATE. Deputatul a ajuns la Înalta Curte în jurul orei 9:40. Întrebată dacă astăzi o aşteaptă o misiune dificilă, Elena Udrea a replicat: „Cred că nu, doar solicit instanţei să-mi dea voie să merg luni la Camera Deputaţilor.”

Întrebată dacă procurorii s-ar opune, aceasta a declarat: „Nu, cred că nu.”

Sâmbătă dimineaţa, Elena Udrea a fost urmărită în trafic de un echipaj de poliţie. Aceasta a fost trasă pe dreapta de oamenii legii. Totul face parte din măsurile de prevenţie pe care le iau poliţiştii în controlul pe care îl exercită asupra ei. Elena Udrea trebuie să se deplaseze doar pe traseul pe care l-a stabilit împreună cu cei de la Secţia 2 de Poliţie, scrie libertatea.ro

În urma acestor controale se pot face astfel de filtre pentru a se verifica dacă nu cumva Elena Udrea se abate de la traseu şi dacă în maşină se află o altă persoană. 

Elena Udrea ajunge astăzi în faţa magistraţilor de la ÎCCJ, care vor analiza o cerere formulată de fostul ministru al Dezvoltării cu privire la părăsirea domiciliului. Deputatul are nevoie de acordul judecătorilor pentru a putea merge luni în Parlament, scrie realitatea.net.

Solicitarea Elenei Udrea are legătură cu dorinţa acesteia de a fi prezentă la dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor care va preceda votul pentru cea de-a patra cerere de arestare formulată de DNA pe numele său.

Pe 17 februarie, Înalta Curte a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul deputatului Elena Udrea. Aceasta era arestată preventiv din 11 februarie, la cererea procurorilor DNA, care au acuzat-o de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul „Microsoft”.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Udrea precizează că nu contestă măsura arestării la domiciliu, ci vrea să fie prezentă luni, în Parlament, pentru a-şi susţine cauza în dosarul „Gala Bute”, în care DNA a cerut urmărirea penală şi arestarea sa preventivă.

„Precizez, pentru că văd că se face confuzie. Nu am contestat măsura arestării la domiciliu. Avocaţii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la ÎCCJ să îmi permită să merg luni la Parlament”, este mesajul postat de Elena Udrea, pe Facebook.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button