ARHIVA B365

Elena Udrea a spus în fața judecătorilor că în politică se folosesc bani negri

„Acceptă că în calitate de om politic a făcut și greșeli, că într-o campanie electorală în viața unui partid se poate întâmpla ca oamenii să facă și lucruri la limita legii precum și faptul că, în politică, în general, se folosesc și bani negri, dar susține că aceste aspecte nu au legătură cu prezenta cauză”, se arată în motivarea deciziei instanței, potrivit Agerpres.

Referitor la Gala Bute, Elena Udrea a spus își asumă organizarea acesteia, considerând că „a făcut un lucru bun pentru români, cu toate că din partea guvernului erau exercitate presiuni”.

Udrea a solicitat ca, în judecarea cererii de arestare preventivă, să se țină cont de toate lucrurile pe care le-a făcut ca ministru sau ca om politic și toată activitatea pe care a avut-o. Ea a arătat că „dorința sa a fost să schimbe lucrurile în bine” și a respins ideea că ar fi un pericol public.

„Regretă că se află pusă în situația în care trebuie să-și apere mandatul de ministru, în contextul în care nu este acuzată de neperformanță, ci este acuzată de corupție. Consideră că formularea unei propuneri de arestare preventivă în baza unor denunțuri formulate de persoane care, pentru a rămâne în libertate, recunosc săvârșirea unei fapte penale, comise nu pentru avantajul propriu ci pentru șeful lor, constituie un abuz”, se mai arată în documentul citat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button