Elena Udrea a dat în judecată PNL şi PC pentru campania împotriva sa

de:
13 apr. 2011
0 afișări
Elena Udrea a dat în judecată PNL şi PC pentru campania împotriva sa

Acesta a precizat că ACD a fost înştiinţată oficial de demersul preşedintelui PDL Bucureşti Elena Udrea în cursul zilei de miercuri, anunţă Newsin.

PNL şi PC cheamă cetăţenii Capitalei să decidă printr-un referendum asupra iniţiativei PDL de a desfiinţa primăriile de sector, sloganul ales fiind „Apără Bucureştiul de Elena Udrea”.

În mai multe locuri din capitală, ACD a instalat corturi verzi, unde cetăţenii sunt îndemnaţi să semneze pentru demararea unui referendum local, prin care să se pronunţe dacă Bucureştiul va fi administrat în continuare de primării de sector, cum vrea opoziţia, sau doar de un primar general cu atribuţii sporite, aşa cum propune PDL. Pe corturi, pe care sunt afişate siglele PNL şi PC, sunt scrise şi sloganele sub care se se desfăşoară campania „Salvaţi Bucureştiul de Elena Udrea” sau „Semnează pentru referendum”.

În replică, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a acuzat în repetate rânduri campania „murdară” dusă de PNL, susţinând că Legea Capitalei propusă de democrat-liberalii bucureşteni este combătută prin atacuri la persoana sa. Udrea a ironizat că patru bărbaţi – Crin Antonescu, Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone şi Victor Ponta – se luptă cu o singură femeie.

Cea mai recentă dispută dintre PNL şi Elena Udrea a implicat şi RATB. PNL a anunţat că va formula o plângere penală împotriva conducerii RATB, acuzată de distrugerea bannerelor stradale ce fac parte din campania „Apără Bucureştiul”, iniţiată de ACD, şi înlocuirea acestora cu materiale de campanie ale Elenei Udrea.

„PNL denunţă transformarea regiilor autonome din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti în instrumente de război politic aflate necondiţionat la dispoziţia Partidului Democrat şi a Elenei Udrea”, s-a arătat într-un comunicat semnat de liderul PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, remis luni NewsIn. Potrivit lui Chiliman, materialele distruse de RATB aveau autorizaţie de la autorităţile competente.

În replică, r eprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au precizat, luni, că nu au primit nicio cerere de la PNL Bucureşti în vederea închirierii stâlpilor regiei, motiv pentru care s-a procedat la demontarea tuturor panourilor publicitare, afişelor şi bannerelor.

Cookies