Elena Lasconi este noul președinte al USR. Primarul din Câmpulung Muscel își va depune și candidatura pentru președinția României

26 iun. 2024
393 afișări
Elena Lasconi este noul președinte al USR. Primarul din Câmpulung Muscel își va depune și candidatura pentru președinția României
Elena Lasconi este noul președinte al USR. Primarul din Câmpulung Muscel își va depune și candidatura pentru președinția României | Sursa foto: Elena Lasconi - Facebook

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung Muscel, a câștigat funcția de președinte al partidului USR din primul tur. Aceasta a declarat și că-și va depune candidatura pentru președinția României.

Elena Lasconi este noul președinte al USR

Elena Lasconi a câștigat, miercuri, 26 iunie, funcția de președinte al partidului USR din primul tur cu mai mult de două treimi din voturile exprimate, potirivit HotNews.ro.

11.333 din 25.607 de membri USR au votat în primul tur al alegerilor pentru președintele partidului, potrivit lui Ionuț Moșteanu. Scrutinul a avut loc online timp de două zile. În total, Lasconi a obținut 68,14% din voturile exprimate.

Rezultatele alegerilor pentru șefia USR sunt următoarele:

  • Gabriel Filip – 310 voturi
  • Radu Hossu – 1.471 de voturi
  • Cristian Seidler – 1.873 de voturi
  • Elena Lasconi – 7. 701 de voturi

Elena Lasconi le-a mulțumit colegilor ei pentru încrederea acordată:

Le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea acordată prin vot. De astăzi reîncepe reconstrucția USR-ului. De astăzi vom lucra mai uniți și mai determinați ca niciodată pentru că în joc este pierderea democrației din România.

Totodată, noul președinte al USR a mai spus că își va depune candidatura pentru președinția României. Trebuie să o facă până cel târziu joi, având în vedere că sâmbătă, 29 iunie, va avea loc congresul USR, a precizat aceasta.

O să îmi depun candidatura, pentru că, după cum bine ştiţi, pe data de 29, sâmbătă, o să avem congres şi în USR funcţionează democraţia şi probabil că o să avem mai muţi candidaţi care vor dori să devină candidatul USR pentru funcţia supremă în stat, iar eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă. Trebuie să o fac cel târziu mâine.

Întrebată dacă va demisiona, în cazul în care nu va reuși să aibă majoritate în Biroul Național, Lasconi s-a arătat optimistă, spunând că „va avea majoritate”.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies