Elena Ceauşescu nu îşi plăteşte chiria la apartamentul din Dorobanţi

de:
20 dec. 2011
0 Afișari
Elena Ceauşescu nu îşi plăteşte chiria la apartamentul din Dorobanţi

RA-APPS nu mai reuşeşte să strângă banii de la chiriaşii de lux, care stau în sutele de case, aprtamente şi vile din administrarea Regiei. Chiriaşii preferă să se judece cu Regia pentru a scăpa de datorii, care depăşesc, în total, 1 milion de euro.

Nici legile date în ultimii ani nu au fost utile, iar unele prevederi sunt folosite în instanţă de rău-platnici, scrie Evenimentul Zilei.

Potrivit proiectului de buget pe 2012, vânzarea celor peste 700 de imobile din patrimoniul RA-APPS ar aduce minimum 164 de milioane de euro. Între timp, Regia duce o luptă acerbă cu chiriaşii care refuză să îşi plătească dările.

Printre rău-platnici se află şi Elena Ceauşescu, soţia generalului Ilie Ceauşescu – fratele lui Nicolae Ceauşescu-. Femeia încearcă să obţină, în justiţie, dreptul de a-şi păstra apartamentul din vila de pe strada Bruxelles, pe care îl ocupă încă din 1968. Contractul de închiriere, pe numele cumnatei fostului preşedinte comunist, a expirat pe 8 aprilie 2009.

Încă din 2008, Elena Ceauşescu nu şi-a mai plătit chiria majorată pentru apartamentul pe care-l ocupă împreună cu fiul şi cu nora sa, Dan şi Liliana Ceauşescu.

Potrivit RA-APPS, cumnata fostului preşedinte Ceauşescu are o datorie de 10.700 de euro plus aproape 47.000 de lei, reprezentând chirie pentru casă şi garaj, penalităţi şi dobândă legală.

Printre rău-platnici se mai află şi Liviu Constantin Cepoi, ultimul sănier de succes al României, care a terminat pe locul 4 proba de sanie dublu la Olimpiada de la Albertville din 1992, care a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, fostul profesor universitar Dumitru Cristea, creatoarea de modă Doina Levintza şi Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman.

Cookies