Elementul de confort: la ce funcții să fii atent dacă relaxarea la volan e esențială pentru tine (P)

06 iun. 2022
18 Afișari
Elementul de confort: la ce funcții să fii atent dacă relaxarea la volan e esențială pentru tine (P)
Elementul de confort la ce funcții să fii atent dacă relaxarea la volan e esențială pentru tine (P)

Când te afli la volan, îți dorești să te simți confortabil și să te poți bucura cu adevărat de plăcerea călătoriei. De aceea, este important ca modelul de automobil pe care îl alegi să îți ofere o serie de funcții care să îți asigure o experiență de condus relaxantă. Descoperă în continuare care sunt funcțiile cărora e bine să le acorzi atenție înainte de a achiziționa o mașină pe care să o conduci cu plăcere.

Sistemul de climatizare și încălzirea scaunelor

Indiferent de temperatura de afară, în automobilul tău meriți să te bucuri de temperatura dorită. În timpul zilelor caniculare de vară, aerul condiționat este neprețuit și te ajută să te simți confortabil, indiferent de câți kilometri ai avea de parcurs. Un automobil cu control electronic al climei îți oferă posibilitatea de a optimiza rapid și simplu temperatura din interior.

Pentru a te simți în largul tău și în sezonul rece, optează pentru o mașină cu funcție de încălzire a scaunelor și a volanului. Chiar dacă în timpul verii nu dai multă atenție acestui lucru, odată cu sosirea primelor zile răcoroase te vei bucura că ai ales un automobil care te protejează de frigul de afară. De exemplu, Opel Mokka îți permite să setezi scaunele din față la unul dintre cele trei niveluri de confort, în funcție de preferințele tale, în timp ce volanul este încălzit electric.

Sistemele de navigație și infotainment

Relaxarea la volan înseamnă nu doar să stai cât mai confortabil pe scaunul șoferului, ci și să conduci fără griji către destinația aleasă. Prin urmare, automobilul care îți oferă confort deplin ar trebui să dispună și de un sistem performant de navigație care să te atenționeze cu privire la traficul de pe diferite rute și să calculeze traseul cel mai scurt.

Nu uita ca atunci când îți alegi viitoarea mașină să verifici inclusiv poziția și funcționarea panoului de bord pe care sunt afișate informațiile legate de traseu sau de viteza automobilului. Pentru o experiență perfectă de condus, panoul ar trebui să fie ușor de vizualizat, să afișeze informațiile cât mai simplu și să fie prevăzut doar cu comenzile digitale care îți sunt utile.

Îți dorești ca în timp ce călătorești să te relaxezi cu muzica preferată? Dacă da, asigură-te că alegi o mașină echipată cu sistem de infotainment și difuzoare bine poziționate, astfel încât sunetul să se audă cu suficientă claritate și fidelitate. Vei putea astfel să îți conectezi smartphone-ul și să dai play melodiilor favorite, care să te însoțească pe tot parcursul drumului.

Scaunele comode și cabina spațioasă

De câte ori nu ți s-a întâmplat să conduci și să simți că drumul parcurs este mult prea lung și
solicitant? Când te afli la volan, meriți să te bucuri de fiecare moment al călătoriei, însă pentru asta ai nevoie de un automobil suficient de comod și spațios.

Verifică întotdeauna scaunele mașinii pe care urmează să o achiziționezi. Acestea ar trebui să aibă un design care să susțină spatele și gâtul, ajutându-te să ajungi la destinație fără dureri sau disconfort în zona coloanei. Opel Mokka poate fi o alegere foarte bună în acest sens, scaunele având un design special gândit pentru susținerea spatelui și fiind prevăzute cu funcție de masaj pentru șofer. Să adăugăm faptul că modelul Mokka oferă și o armonie perfectă între proporții, lumină, spațiu și tehnologie?

Iar pentru că vorbeam de spațiu, îți recomandăm să dai atenție și acestui aspect. Poate nu ai nevoie de o mașină uriașă, dar este important sa te simți confortabil, în special în cazul unui drum lung. Totodată, dacă plănuiești să călătorești cu familia sau prietenii, automobilul ideal ar trebui să ofere suficient spațiu, inclusiv pentru bagaje.

Funcții de asistență a șoferului

Relaxarea la volan nu e echivalentă doar cu scaunele confortabile și asigurarea temperaturii optime. Ca să conduci fără griji, ai nevoie să știi că mașina ta îți oferă suficientă siguranță. De aceea, te sfătuim să te orientezi către un model care să dispună de funcții precum asistent de parcare, cameră video panoramică pentru marșarier sau frânare automată în caz de urgență.

Alegând un automobil sigur, te poți relaxa cu adevărat în timpul călătoriei, știind că atenția ta este dublată de funcțiile de asistență a șoferului. Evident, asta nu înseamnă că nu vei conduce prudent, ci doar că vei avea mai multă încredere și vei putea savura din plin experiența șofatului.

Așa cum observi, în zilele noastre automobilele nu mai sunt doar un mijloc de deplasare, ci te ajuta să te bucuri cu adevărat de fiecare călătorie, indiferent de cât de lungă ar fi. Odată ce alegi o mașină confortabilă și simplu de controlat, vei simți că abia aștepți să te așezi la volan și să pornești la drum.

Cookies