ARHIVA B365

Electorata se amână, conform ministrului de Finanțe Ioana Petrescu

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a anunţat că schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei va suferi modificări de calcul faţă de formula ministrului Bugerului, Liviu Voinea, şi va intra în vigoare începând cu anul 2016, potrivit Adevarul.ro.

„Se va aplica, dar vreau să o supun dezbaterii atât cu băncile, cât şi cu mediul academic. Noul plan este să ajutăm pe cei cu venituri mici din 2016, am format un grup care să identifice orice posibilă problemă. Dacă sunt persoane cu venituri mici, e bine să fie ajutaţi înainte ca acest împrumut să de devină neperformant. Trebuie să fie mai puţin birocratică. Am mai schimbat formula domnului Voinea”, a anunţat Ioana Petrescu.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat marţi că aplicarea ordonanţei de urgenţă privind schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei, deja celebra „ElectoRată”, nu se regăseşte printre atribuţiile sale, fiind o problemă de politică fiscală.

Asta după de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, a spus în repetate rânduri că singurul merit pentru „ElectoRată” îl are Voinea. „Nu e la mine, e pe politică fiscal”, a răspuns Voinea întrebat dacă poate da detalii privind stadiul proiectului de act normativ şi când va intra în vigoare măsura de spijinire a persoanelor cu credite, anunţată de premierul Victor Ponta.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button