ELCEN nu reduce poprirea de pe conturile RADET

de:
03 iun. 2016
0 Afișari
ELCEN nu reduce poprirea de pe conturile RADET

Printr-o adresă din data de 1 iunie, semnată de către directorul general Marcel Nicolaescu, ELCEN anunță RADET că refuză să reducă poprirea de 100% de pe conturile regiei de termoficare, informează bucurestifm.ro.

Conform adresei, RADET nu ar fi prezentat conducerii ELCEN soluții pentru criza datoriei istorice pe care o are pentru producătorul de energie termică. ELCEN mai susţine şi că RADET ar fi afectat imaginea ELCEN în presă, fapt ce ar fi dus la un eșec al conducerii Electrocentrale București în demersul de a obține un credit cu ajutorul căruia ar fi soluționat blocajul financiar actual.

În concluzie, cei de la ELCEN nu vor micșora poprirea de 100% pe conturile regiei de termoficare, poprire înființată de mai bine de 2 luni, decât dacă RADET va plăți o sumă de aproape 530 de milioane de lei și dacă Primăria Capitalei va semna un protocol de eșalonare a restului datoriei istorice, al cărei total se ridică la 3.584 miliarde lei.

Şefa Sindicatului Liber RADET, Ioana Stoica, a precizat că, în acest context, e posibil ca reparațiile de la conductele prin care RADET transportă și distribuie apa caldă și căldură să nu se poată face. Stoica a adăugat și că ar putea fi oprită apa caldă pe timpul verii, în mai multe blocuri, în urma avariilor, pe care echipele de intervenție ale regiei de termoficare nu vor putea să le repare.

Cookies