Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură din octombrie

de:
28 sept. 2015
0 Afișari
Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură din octombrie

UPDATE: „Facem eforturi mari în perioada următoare cu contractele de energie electrică, respectiv bonusurile pe care le obținem în piața de energie electrică. De asemenea, ne gândim la eșalonarea acestei datorii, dacă este cazul, eventual să depunem și ceva garanții, ipoteci pe anumite active din patrimoniul nostru, să eșalonăm această datorie în perioada următoare și să putem să beneficiem de gaze pentru a furniza apă caldă și căldură bucureștenilor. Eu sunt convins că vom rezolva. Am convenit cu Romgaz să facem această eșalonare ca de la 16 octombrie să avem gaze pentru toată perioada iernii 2015 — 2016„, a spus Nicolaescu, potrivit Agerpres. 

Consiliul de Administraţie al Romgaz a aprobat în urmă cu câteva zile prelungirea contractului de livrare de gaze către ELCEN până în15 octombrie 2015. Compania din Mediaş precizează însă că „o posibilă continuare a relaţiilor contractuale după 15 octombrie 2015 se va putea realiza numai în condiţiile în care Electrocentrale Bucureşti va prezenta, până la data de 15 octombrie 2015, un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate faţă de Romgaz”.

In cazul in care ELCEN nu va prezenta acest program de stingere a datoriilor pe care le are fata de Romgaz, livrarile de gaze naturale vor fi sistate incepand cu data de 16 octombrie 2015. Astfel, ELCEN risca sa nu mai poata avea materia prima necesara producerii de energie termica la nivelul Bucurestiului. Pe de alta parte si ELCEN are recuperat o creanta de peste 3,6 miliarde de lei de la furnizorul de apa calda si caldura RADET.

„În cursul dimineții de astăzi am primit și noi această înștiințare de la furnizorul principal de gaze naturale pentru ELCEN București prin care ne anunță că începând cu 16 octombrie, dacă nu achităm datoriile pe care le avem la acest moment, sunt puși în situația de a opri livrarea gazelor”, a spus Marcel Nicolaescu, director general ELCEN, la Digi24.

El a explicat că datoriile totale al ELCEN către cei patru furnizori se ridică la „circa 550 de milioane de lei”.

„Datorii pe care le-am acumulat pentru că RADET nu ne plătește factura pe care le-o emitem și care este compusă și apă caldă”, a subliniat el.

„Noi suntem puși în situația ca, pentru prima dată, să ne adresăm să ne adresăm în justiție ca terț proprit și să încercăm să blocăm conturile Primăriei până nu ne plătesc aceste sume”, a precizat directorul ELCEN.

Conducerea executiva a societatii va notifica ELCEN si va informa actionarul majoritar al S.C. Electrocentrale Bucuresti asupra acestei decizii a Consiliului de Administratie. Trebuie mentionat ca Romgaz si ELCEN au acelasi actionar majoritar: Ministerul Energiei, scrie hotnews.ro.

Cookies