ELCEN cere PMB despăgubiri pe un teren expropriat pentru PASAJUL Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

de:
30 sept. 2016
1 Afișari
ELCEN cere PMB despăgubiri pe un teren expropriat pentru PASAJUL Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Dosarul a fost înregistrat pe 6 iulie 2016 la Tribunalul București. Pe 12 septembrie, instanța a decis să respingă cererea de chemare în judecată formulată de ELCEN, însă producătorul de energie termică poate solicita reexaminarea solicitării, scrie profit.ro.

ELCEN urmează să formuleze o cerere de reexaminare în acest dosar, în termenul prevăzut de lege„, au declarat reprezentanții ELCEN.

Lucrările la Străpungerea Bulevardul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu au demarat în 2010 și ar fi trebuit finalizate în 2013, însă au fost întrerupte la puțin timp de la debut, după execuția a circa 20% din proiect, tocmai din cauza problemelor și litigiilor apărute cu exproprierea terenurilor și imobilelor necesare lucrărilor, precum și cu despăgubirile cuvenite proprietarilor, considerate a fi prea costisitoare de către municipalitate. Blocajul a durat 4 ani, lucrările fiind reluate în 2014.

Terenul ELCEN care a fost expropriat de Primărie pentru cauză de utilitate publică este în suprafață de 118 mp și se află pe strada Releului nr. 2B, sector 3. Potrivit Hotărârii nr. 155/2012 a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), instituția estima despăgubirea cuvenită ELCEN pentru respectivul teren la 112.529,64 lei.

Cookies