El e medicul din București care va coordona campania de vaccinare anti-Covid-19

18 nov. 2020
26 Afișari
El e medicul din București care va coordona campania de vaccinare anti-Covid-19
Medicul Valeriu Gheorghiță va fii coordonatul campaniei de vaccinare anti-COVID

Valeriu Gheorghiță, medic la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, a fost desemnat coordonarul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 la nivel național.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis la sfârșitul ședinței de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19,la care a fost invitat și medicul Valeriu Gheorghiță. La ședința de marți, de la Cotroceni, au mai fost prezenți premierul Ludovic Orban, dar și alți membri ai Guvernului.

Ce a declarat Klaus Iohannis

La nivel european, avem motive de optimism și se fac progrese evidente privind apariția noilor vaccinuri. România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie și de aceea am convocat la Palatul Cotroceni o nouă întâlnire de lucru pe acest subiect. Vreau să vă transmit că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii”.

Președintele a adăugat că săptămâna viitoare va fi făcută publică strategia de vaccinare.

Cine este Valeriu Gheorhiță, coordonarul campanie de vaccinare anti-Covid-19 la nivel național

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 la nivel național
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 la nivel național

Medicul Valeriu Gheorhiță are 38 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş în anul 2006 și a obținut în 2013 titlul de doctor în Ştiinţe medicale, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, medicul Adrian Streinu-Cercel fiindu-i coordonator.

La spitalul Matei Balș a făcut rezidențiatul.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” lucrează din 2012, inițial ca medic specialist Boli Infecţioase şi apoi ca medic primar. Din 2016 este asistent universitar, conform News.ro.

Sursă foto: Facebook/ Valeriu Gheorghiță

Cookies