Șeful Serviciului Acțiuni Speciale din IJP Iași, ridicat de jandarmi

de:
29 ian. 2015
4 Afișari
Șeful Serviciului Acțiuni Speciale din IJP Iași, ridicat de jandarmi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Iaşi, în data de 26 ianuarie, au pus în mişcare acţiunea penală împotriva numitului Roman Toader pentru infracţiunea de „omisiunea sesizării”, iar la data de 29 ianuarie au pus în mişcare acţiunea penală faţă de acesta pentru infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şl muniţiilor.

În data de 29.01.2015 procurorii D.I.I.C.O.T împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat 4 percheziţii pe raza judeţului Iaşi.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, pe perioada cercetărilor efectuate într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T – S.T Iaşi, numitul Roman Toader angajat în cadrul IPJ Iaşi, a ţinut legătura atât telefonic cât şi prin întâlniri directe cu inculpatul Doleanu Cristian, cercetat în dosarul D.I.I.C.O.T menţionat anterior, acesta din urmă furnizându-i date cu privire la momentele în care alte persoane urmau să primească marfa de contrabandă şi locurile de depozitare, primind asigurări din partea primului că îi va proteja activitatea de contrabandă.

Pe timpul cercetărilor s-a stabilit faptul că inculpatul Doleanu Cristian a comunicat faţă de apropiaţii săi că are o persoană care îl va anunţa dacă urmează sa mai fie efectuate percheziţii.

Totodată există suspiciuni că numitul Roman Toader a interogat direct, sau prin intermediul unor subordonaţi, bazele de date ale M.A.I. cu privire la persoanele despre care a primit informaţiile că se ocupă de preluarea sau depozitarea unor mărfuri de contrabandă.

În data de 29.01.2015 cu ocazia punerii în executare a mandatului de percheziţie s-a constatat faptul că numitul Roman Toader a împrumutat o puşcă de vânătoare marca ZB unei alte persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Cookies