Șeful Poliției Române: Dacă protestele vor degenera, vom soluţiona rapid eventualele dosare penale

de:
21 oct. 2013
0 Afișari
Șeful Poliției Române: Dacă protestele vor degenera, vom soluţiona rapid eventualele dosare penale

Petre Tobă a spus că nu poate vorbi de o schimbare de strategie în cazul abordării de către organele statului a manifestaţiilor din Bucureşti şi din ţară, compentenţa în acest caz revenind în exclusivitate Jandarmeriei Române, informeaza Mediafax.

„Aici vorbim de competenţe de gestionare a adunărilor publice şi ea revine Jandarmeriei. Noi susţinem Jandarmeria cu toate activităţile privind organizarea publică, circulaţia rutieră … Consider că până acum manifestaţiile au avut un preponderent caracter paşnic, iar când au degenerat, vă asigur că Poliţia Română va soluţiona cu celeritate toate dosarele penale”, a arătat Tobă.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat luni că trebuie diminuată imaginea negativă în legătură cu faptul că legea nu a fost „aplicată până la capăt” în cazul mintingurilor din ultima perioadă, precizând că se va încerca să nu se ajungă la conflicte.

Ministrul Radu Stroe le-a spus prefecţilor şi reprezentanţilor Jandarmieriei că vor trebui monitorizate aceste mitinguri.

„Mă refer la cele autorizate şi traseele parcurse în astfel de situaţii, astfel încât să diminuăm imaginea, pe bună dreptate negativă, în legătură cu faptul că nu am aplicat legea până capăt. Rămân totuşi ferm pe ideea pe care şi primul ministru a expimat-o, şi anume aceea că vom încerca să nu se ajungă la conflicte între cetăţeni şi reprezentanţii instituţiilor statului”, a spus Radu Stroe, la videoconferinţa cu prefecţii care a avut loc luni.

Cookies