ARHIVA B365

Șeful Poliției Locale a Municipiului București, audiat în cazul prostituatelor de lux

Șeful Poliției Locale a Municipiului București, Ion Țincu, fost prefect de București, este audiat într-un caz de proxenetism și prostituție. Șeful Poliției Locale a Municipiului București ar fi fost client al prostituatelor și mergea cu mașina de serviciu la prostituate, conform surselor din anchetă citate de televiziuni.

Luni dimineață au avut loc cinci percheziții în Capitală, pentru demantelarea unei rețele de prostituate de lux. Este vorba însă și de fete obligate să se prostitueze, informează Realitatea tv. Anchetatorii vorbesc de o retea de prostitutie de lux, in care fetele isi racolau clientii din hoteluri de cinci stele – clienti cu bani, turisti, oameni de afaceri. Acestia le plateau pentru o noapte de amor si cate 1.000 de euro, conform Pro TV.

Mai jos, redăm comunicatul transmis de Poliţia Capitalei: 

„În dimineaţa de luni, 24 martie a.c., poliţiştii Capitalei şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale – D.G.P.M.B. au făcut cinci percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru destructurarea unui grup specializat în infracţiuni de proxenetism.

În urma acestei acţiuni, poliţiştii bucureşteni de investigaţii criminale au depistat şi condus la sediul Poliţiei Capitalei şapte persoane, doi bărbaţi şi cinci femei, bănuite de săvârşirea unor astfel de infracţiuni.

În perioada decembrie 2013 – martie 2014, poliţiştii Capitalei au documentat activitatea infracţională a unui grup de persoane, specializat în fapte de proxenetism, care ar fi acționat în zona hotelurilor de lux din centrul municipiului Bucureşti.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că membrii grupării introduceau în hoteluri de lux femei care, în urma întreținerii unor relații sexuale cu bărbaţii cazați, obțineau sume importante de bani.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism în formă continuată şi complicitate la tentativă la proxenetism, cu cele şapte persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor”. 

Purtătorul de cuvânt al Poliției Locale a Municipiului București a declarat că șeful său „are o calitate de martor intr-un dosar, cunoaste aspecte in acest caz, asta nu inseamna ca a fost el client”. 

Potrivit unor surse citate de MEDIAFAX, Ion Ţincu a fost ridicat de anchetatori de acasă, după ce pe numele său a fost emis un mandat de aducere, calitatea acestuia în dosar fiind aceea de martor.

Ancheta în acestor dosar este făcută de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei şi coordonată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 5.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button