Șeful Loteriei Române a fost demis

de:
08 mart. 2013
0 Afișari
Șeful Loteriei Române a fost demis

„Pe la prânz, a avut loc o ședință fulger a Adunării Generale a Acționarilor (AGA – membrii au fost numiți recent de ministrul Finanțelor – n.r.) în care mi s-a spus că ei au făcut o propunere de destituire a mea, pe care ministrul Daniel Chițoiu a aprobat-o. Nu mi-au spus niciun motiv pe baza căruia a fost luată decizia”, a declarat Dan Ghiță pentru evz.

Conducerea Ministerului Finanțelor Publice l-ar fi demis pe Ghiță pentru managementul defectuos al Loteriei din ultimele șapte luni. „Eu nu am avut ce manageria, pentru că activitatea mea a fost blocată total de membrii AGA și CA. În toate ședințele ce au avut loc până acum, le-am propus acestora numeroase proiecte de afaceri, care ar fi putut aduce companiei un profit însemnat. De exemplu, în 2011, Loteria a avut un profit de doar 20 de milioane de euro. Eu le-am propus afaceri ce ar fi putut aduce companiei, în doar un an, un profit de peste 200 de milioane de euro. Toate propunerile mele au fost refuzate, fără să mi se ofere nicio explicație”, susține însă Ghiță.

Demiterea lui Dan Alexandru Ghiță s-a produs pe fondul tergiversării de către conducerea MFP a numirii unui nou manager, lucru care durează de câteva luni și care s-a desfășurat într-un mod defectuos. În cursa pentru șefia Loteriei s-au înscris 35 de candidați, inclusiv Dan Alexandru Ghiță.

După cum v-a informat EVZ, din cei 35 de candidați au mai rămas în cursă doar trei, după ce plicurile cu numele candidaților au fost deschise în trei etape, lucru care nu se face într-o astfel de procedură. Dintre pretendenți, cele mai mari șanse pentru postul de manager al Loteriei le are Adrian Albu, fost director de marketing al Loteriei, omul de încredere al fostului manager Nicolae Cristea, care a negociat toate contractele cu INTRALOT.

Noul manager al Loteriei Naționale va fi anunțat luni, 11 martie.

Cookies