ARHIVA B365

OPT REȚINUȚI în TIMIȘ: Şeful Poliţiei Rutiere Timiş, şeful Poliţiei şi şeful Poliţiei Locale Recaş

Procurorii DNA Timişoara au decis, în noaptea de luni spre marţi, după aproximativ şapte ore de audieri, să îl reţină pentru 24 de ore pe Şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, comisar şef Marcel Crăciunescu, acesta fiind cercetat într-un dosar vizând fapte de corupţie comise în perioada 2013 – 2014, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, precum şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu.

Aceştia au fost conduşi în arestul IPJ Timiş.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, luni seară, şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, şi adjunctul său, Florin Bolbos, dar şi doi ofiţeri de la Poliţia Rutieră Timiş, Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci.

De asemenea, a fost reţinut pentru 24 de ore, în acelaşi dosar, primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel.

Toţi cei opt reţinuţi în acest dosar urmează să fie prezentaţi, marţi, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA Timişoara au mai decis să îl cerceteze sub control judiciar pe omul de afaceri Eugen Milutinovici.

Milutinovici ar fi declarat anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare, că a discutat cu prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, despre situaţia unui poliţist de la Recaş care nu s-ar fi supus ordinelor superiorilor de a nu aplica amenzi pe perioada campaniei electorale. Primarul din Recaş, Teodor Pavel (PSD) le-ar fi solicitat şefilor IPJ să dea ordin subordonaţilor să nu aplice amenzi pe durata campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

Persoanele reţinute au fost audiate, luni, de către procurorii DNA, după ce, în cursul aceleiaşi zile, timp ce aproximativ zece ore, au avut loc percheziţii în Timiş şi Arad, la instituţii publice, sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar care ar viza infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013 – 2014, cercetările fiind făcute pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj.

Surse judiciare au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că percheziţiile au fost făcute la IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş şi Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş, precum şi Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac. Percheziţii au avut loc şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara.

COMUNICATUL DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 19, respectiv 20 ianuarie 2015, a inculpaţilor:

MUNTEAN PETRU SORIN, inspector şef al I.P.J. Timiş, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

BOLBOS FLORIN MIRCEA, adjunct al inspectorului şef al I.P.J. Timiş, cu atribuţii pe linia de muncă „ rutieră”, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

CRĂCIUNESCU NICUŞOR MARCEL, şef al Serviciului Politiei Rutiere Timiș, cu privire la săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită,

PAVEL TEODOR, primar al oraşului Recaş, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de instigare la uzurparea funcţiei, instigare la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu,

TEMU MARIAN DORINEL, şef al Poliţiei oraşului Recaş, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

BERZESCU DORU ADRIAN, șef al Poliției Locale Recaș, funcționar public aflat în subordinea primarului orașului Recaș, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de uzurparea funcţiei şi hărţuire,

BLEDEA COSMIN IONUŢ, ofiţer de poliţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită,

GÎRBACI VASILICĂ, ofiţer de poliţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită

Inculpaţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 CPP, urmând ca la data de 20 ianuarie 2015 să fie prezentaţi Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, în aceeaşi cauză, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând din data de 20.01.2015, până la data de 20.03.2015 faţă de MILUTINOVICI EUGEN, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button