Șeful ASPA: În 12-18 luni, am scăpa de câini, dacă vom trece la eutanasiere

de:
06 sept. 2013
0 afișări
Șeful ASPA: În 12-18 luni, am scăpa de câini, dacă vom trece la eutanasiere

Răzvan Băncescu a spus că termenul ar fi cuprins între 12 și 18 luni, în condițiile trecerii la eutanasierea câinilor nedoriți, în funcție de rata de prindere pe zi. Odată cu externalizarea serviciilor de prindere a câinilor, municipalitatea va avea la dispoziție 

65.000 de câini maidanezi se estimează că trăiesc pe străzile din Capitală. Această cifră este însă disputată, având în vedere că a fost calculată pe baza unor estimări.

Consiliul General al Municipiului București a votat vineri în favoarea organizării referendumului cerut de primarul general Sorin Oprescu. Referendumul va costa 1,5 milioane de euro, bani proveniți din fondul de rezervă al municipalității. 

Întrebarea care va fi adresată la referendumul local va fi următoarea: „Sunteți de acord cu eutanasiera câinilor fără deținător capturați pe domeniul public al Municipiului București, neadoptați în termenul prevăzut de lege? Da, sau nu?” – a spus Sorin Oprescu. Termenul legal este de șapte zile de la prinderea câinilor, a adăugat primarul general, iar referendumul  referendumul se va organiza pe 6 octombrie. 

Sondaj de ultimă oră: Câți dintre bucuresteni sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor

 

 

Cookies