Șeful ADP Sectorul 2: Câinii nu au fost niciodată în responsabilitatea ADP

de:
30 sept. 2013
0 Afișari
Șeful ADP Sectorul 2: Câinii nu au fost niciodată în responsabilitatea ADP

Cristian Lemnaru a fost luni la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a fi anunţat că este pus sub învinuire în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2.

Şeful ADP Sector 2 a declarat, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că se fereşte să dea declaraţii la acest moment, acuzaţia fiind „destul de gravă”, iar cauza penală pe rol. El a precizat că luni s-a stabilit doar ca în zile următoarele să revină la Parchet, pentru a da o declaraţie completă, după ce îşi va pregăti apărarea.

Întrebat despre situaţia câinilor care în 2 septembrie l-au omorât pe copilul de patru ani, în apropierea Parcului Tei, Lemnaru a răspuns: „Niciodată nu a avut ADP-ul în grijă acei câini, câinii nu erau ai ADP-ului, iar terenul unde s-a întâmplat acea nenorocire nu aparţinea domeniului public”.

Întrebat în legătură cu strângerea câinilor de pe străzi, Lemnaru a spus că „niciodată nu a fost responsabilitatea ADP”.

„Consideră că şi în România, ca şi în alte ţări, parcurile nu trebuie îngrădite, reprezintă un loc public cu intrări şi ieşiri pentru oamenii care le folosesc”, a mai spus Lemnaru.

Tot luni a fost la Parchetul instanţei supreme şi Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului pe care Ionuţ Anghel a fost sfâşiat de câini. Acesta nu a făcut nicio declaraţie despre implicarea sa în acest caz.

Administraţia Domeniului Public al Sectorului 2, reprezentanţii SC Tei Rezidenţial şi Constantin Ciorăscu sunt urmăriţi penal în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, vineri, că reprezentanţii legali ai Administraţiei Domeniului Public (ADP) al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti, precum şi Constantin Ciorăscu au fost citaţi pentru a li de aduce la cunoştinţă învinuirile şi pentru a fi audiaţi în calitate de învinuiţi, în cauza având ca obiect decesul lui Ionuţ Anghel.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică fac cercetări în acest dosar pentru ucidere din culpă.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Cookies