Efectul protestelor după tragedia de pe Șoseaua Antiaeriană: se montează un semafor provizoriu

04 nov. 2022
430 Afișari
Efectul protestelor după tragedia de pe Șoseaua Antiaeriană: se montează un semafor provizoriu
Efectul protestelor după tragedia de pe Șoseaua Antiaeriană: se montează un semafor provizoriu. Imagine simbol: Pexels

Primăria Capitalei a anunțat că se montează un semafor provizoriu la trecerea de pietoni de pe Șoseaua Antiaeriană.

În urmă cu 3 săptămâni, un tânăr și-a pierdut viața după ce a fost spulberat de o mașină, pe o trecere de pietoni de pe Șos. Antiaeriană din București. Oamenii care locuiesc în zonă au protestat aproape în fiecare seară și le-au cerut autorităților să ia măsuri, astfel încât o asemenea tragedie să nu se mai repete.

Pe Șos. Antiaeriană se montează un semafor provizoriu

De 10 ani, bucureștenii care locuiesc în această zonă cer Primăriei Municipiului București să monteze semafoare la toate trecerile de pietoni de pe Șoseaua Antiaeriană – una dintre cele mai periculoase artere din oraș, dar fără niciun rezultat.

Primăria Capitalei a transmis că semaforul provizoriu va fi montat vineri, 4 noiembrie 2022.

„Comisia Tehnică de Circulație a aprobat în această dimineață montarea unui semafor provizoriu cu buton la trecerea de pietoni Șoseaua Antiaeriană x Str. Cojocaru Elena și Vasile. O echipă a Administrației Străzilor București va amplasa în cel mai scurt timp semaforul”, a transmis Primăria Capitalei, potrivit hotnews.ro.

Efectul protestelor după tragedie

Semaforul provizoriu de pe Șos. Antiaeriană va funcționa până în momentul în care se vor finaliza procedurile legale pentru instalarea celor 4 semafoare pentru trecerile de pietoni. Acestea au primit aprobarea, dar procesul birocratic este de lungă durată.

Potrivit sursei citate, municipalitatea a reamintit care sunt pașii legali care trebuie parcuși pentru montarea permanentă a unui semafor:

  • obținerea avizului Comisiei Tehnice de Circulație din PMB,
  • realizarea studiului de fezabilitate,
  • aprobarea indicatorilor tehnico-economici,
  • proiectarea,
  • execuția.

Joi, în cadrul unui interviu pentru HotNews, Nicușor Dan a declarat că nu este deloc ușor să instalezi un semafor: „Conform legii e greu să pui un semafor”.

Cookies