Efectele caniculei în București: peste 1500 de bucureșteni au sunat la ambulanță în ultimele 24 de ore. Câtorva sute de oameni li s-a făcut rău în stradă

11 iun. 2024
238 afișări
Efectele caniculei în București: peste 1500 de bucureșteni au sunat la ambulanță în ultimele 24 de ore. Câtorva sute de oameni li s-a făcut rău în stradă
Efectele caniculei în București: peste 1500 de bucureșteni au sunat la ambulanță în ultimele 24 de ore. Câtorva sute de oameni li s-a făcut rău în stradă. Sursa foto: Agerpres

Canicula și-a făcut simțite efectele serios în Capitală, unde Serviciul de Ambulanță București – Ilfov (SABIF) a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.555 de solicitări de ajutor pentru probleme cauzate de căldura extremă. Dintre acestea, puțin peste 1.000 au fost cazuri de „cod roșu” și „cod galben”, conform managerului SABIF, Alis Grasu, care a precizat că ziua de ieri a fost „una aparte”.

Codul portocaliu care a lovit ieri Bucureștiul a afectat serios locuitorii Capitalei, care au resimțit efectele căldurii extreme, mai ales în spațiile publice, fapt care s-a reflectat și în numărul neobișnuit de mare de apeluri la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, peste 1.500 în ultimele 24 de ore, potrivit managerului SABIF, Alis Grasu.

Peste 1.500 de apeluri la Serviciul de Ambulanță București Ilfov din cauza caniculei în ultimele 24 de ore

Din totalul de 1.555 de solicitări, 1.016 au fost situații de „cod roșu” și „cod galben”. Mai mult, din totalul intervențiilor, 209 persoane se aflau în spații publice atunci când au apelat la serviciile ambulanței. Potrivit lui Alis Grasu, ar fi vorba despre o creștere cu 16,57% a numărului de solicitări în ultimele 24 de ore în comparație cu cele 24 de ore precedente.

„În ultimele 24 de ore s-au înregistrat şi s-au efectuat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov 1.555 solicitări, dintre care 1.016 persoane au prezentat urgenţe de „cod roşu” şi „cod galben”. 209 persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă, 41 de persoane prezentând lipotimii, respectiv senzaţie de pierdere a stării de conştienţă şi 22 de persoane au prezentat sincope. Trebuie să luăm în calcul faptul că ieri se numărau încă voturile şi au fost foarte multe solicitări la secţii de votare dintre aceste cazuri în loc public. Dacă facem o comparaţie cu ziua anterioară constatăm că este o creştere cu 16,57% la numărului total de solicitări”, a precizat Alis Grasu, conform Agerpres.

De asemenea, numărul total de solicitări este în creștere și față de aceeași zi a lunii mai, cu 10%, în timp ce numărul urgențelor a crescut cu 19%. Managerul SABIF a precizat că ziua de 10 iunie a fost una neobișnuită când vine vorba de numărul crescut de intervenții în spații publice.

CITEȘTE ȘI

Cookies