Efectele caniculei în București: aproape 4.400 de apeluri la Ambulanță, în ultimele 72 de ore. Mai bine de jumătate, urgențe grave și foarte grave

20 iun. 2024
289 afișări
Efectele caniculei în București: aproape 4.400 de apeluri la Ambulanță, în ultimele 72 de ore. Mai bine de jumătate, urgențe grave și foarte grave
Efectele caniculei în București: aproape 4.400 de apeluri la Ambulanță, în ultimele 72 de ore. Mai bine de jumătate, urgențe grave și foarte grave. Sursa foto: Facebook

Ultimele zile au adus în București temperaturi infernale și un cod portocaliu de caniculă care este prelungit de la o zi la alta de meteorologii ANM. În acest context, Serviciul de Ambulanță București – Ilfov a anunțat că a înregistrat în ultimele 72 de ore 4.400 de solicitări din partea unor persoane care au avut nevoie de ajutor din cauza căldurii.

Valul canicular care a lovit Bucureștiul în această săptămână se resimte din plin și la nivelul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov, care a anunțat că în ultimele 72 de ore a înregistrat 4.396 de solicitări pentru urgențe. Dintre acestea, aproape 2.800 au venit de la persoane care se aflau în situații grave sau foarte grave, respectiv de „cod galben” sau „cod roșu”.

4.400 de solicitări primite de Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, în ultimele 72 de ore

De asemenea, din cele 4.396 de solicitări din ultimele 3 zile, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.405 solicitări, potrivit managerului SABIF, Alis Grasu.

„În ultimele 3 zile (72 de ore), 4.396 de persoane au avut nevoie de Ambulanţa Bucureşti- Ilfov, cu 14% mai mult decât într-o perioadă fără caniculă. 2.795 de persoane dintre acestea au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben. Un număr de 433 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă”, a transmis Alis Grasu. Dintre aceste persoane, 68 au prezentat lipotimii, iar 40 şi-au pierdut starea de conştienţă pentru puţin timp, prezentând sincope. Numai în ultimele 24 de ore au fost efectuate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov un număr de 1.405 solicitări, dintre care 871 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben”, a transmis Alis Grasu, managerul instituției, pentru Agerpres.

Din totalul urgențelor din ultimele 3 zile, 118 au fost înregistrate din partea unor persoane care se aflau în spații publice când li s-a făcut rău. De asemenea, dintre acestea, 11 au prezentat lipotimii, iar alte 17 cazuri au fost de persoane care au suferit sincope.

CITEȘTE ȘI

Cookies