Șefa PNL, Alina Gorghiu: PSD s-a obișnuit să fie ipocrit și demagog

de:
23 dec. 2014
0 afișări
Șefa PNL, Alina Gorghiu: PSD s-a obișnuit să fie ipocrit și demagog

Am văzut că și ministrul sănătății s-a văitat astăzi extrem de tare pe subiectul acesta. PSD s-a obișnuit să fie ipocrit și demagog și eu refuz să intru în jocul ăsta pe care îl impune PSD. Refuz să accept că se scrie un clișeu într-un comunicat de presă și că se face o acuzație gratuită, când tu știi, ca premier, prin plecările tale în Dubai, n-ai respectat un termen de 15 noiembrie în care erai obligat să aduci un buget, să-l dezbați în Parlament — asta după ce cu 30 de zile înainte ar fi trebuit să-l dezbați, să-l pui în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe, să-l dezbați în Guvern’, a declarat Gorghiu, arată Agerpres.

Ea a spus că principalul partid de opoziție nu-și permite să gireze un buget care ar putea fi neconstituțional, menționând, în acest context, că PSD a promovat mai multe legi neconstituționale.

‘Am experiența atâtor legi neconstituționale pe care PSD, în frunte cu Victor Ponta, le-au elaborat, le-au trecut cu forța prin Parlament sau au dat ordonanțe neconstituționale, încât nu-mi permit riscul ca principal partid de opoziție care veghează la interesul public, să am un buget neconstituțional. Eu nu cred că sperie pe nimeni un control de constituționalitate; avem termen la Curte (Constituțională, n.r.) fixat pe 29 decembrie’, a precizat Alina Gorghiu.

Liderul liberal, alături de alți membri ai conducerii partidului, s-a aflat miercuri la Deva, unde s-a întâlnit cu conducerea filialei județene a PNL Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat marți că instituțiile de stat și firmele așteaptă bugetul pe 2015, iar liberalii le transmit autorităților locale din România, instituțiilor publice și companiilor să mai aștepte, „pentru că PNL vrea să se joace iresponsabil și profund neprofesionist de-a opoziția”.

„Tocmai pentru că românii nu sunt naivi, eu îi transmit doamnei Gorghiu că acțiunea PNL nu face decât să amâne intrarea în vigoare a bugetului și, implicit, să creeze nesiguranță pentru instituțiile publice și mediul de business din România la început de an 2015”, se arăta într-un comunicat de presă remis de Firea.

Grupurile parlamentare ale PNL și PDL au sesizat Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea legii privind bugetul de stat pe anul 2015, adoptată în Parlament duminică, a declarat luni deputatul Eugen Nicolăescu, vicepreședintele Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților.

Cookies