ARHIVA B365

Șefa DIICOT: Vom continua să adunăm probe pentru a cere din nou ridicarea imunității lui Vosganian

Georgiana Hossu a subliniat că „nu există niciun risc în direcția prescrierii faptelor” în cazul lui Varujan Visganian, potrivit Realitatea Tv.

„Este o decizie politică și nu ne permitem să o comentăm. Însă, vreau să vă spun că urmărirea penală va continua în dosar, iar, în situația în care vor apărea împrejurări, probe sau indicii noi, se va aprecia asupra oportunității luării de măsuri și formulării altor cereri. Avizarea cererii de începere a urmăririi penale, în această cauză, față de domnul Varujan Vosganian, avea menirea de a asigura un proces echitabil, cu respectarea tuturor garanțiilor procesuale, pentru toate persoanele cercetate. Cercetările vor continua și cu respectarea tuturor dispozițiilor, referitoare la un proces echitabil, vom încerca să găsim indicii noi care să ne asigure formularea unei cereri de același tip”, a declarat șefa DIICOT în direct la Realitatea Tv.

Întrebată când estimează că acest dosar va ajunge în instanțele de judecată, șefa DIICOT a răspuns:

„Deocamdată s-a dispus o nouă expertiză financiar-contabilă și după rezultatele acestei expertize și după ce ea va fi adusă la cunoștința persoanelor cercetate, în conformitate cu dispozițiile legii, procurorul de caz va aprecia. Vă asigurăm că încercăm ca, în acest dosar, cercetările să se deruleze cu celeritate”, a declarat Georgiana Hossu.

Pe de altă parte, întrebată dacă există riscul ca aceste fapte să se prescrie, în tot acest timp, șefa DIICOT a răspuns:

„Nu. Nu există niciun risc în direcția prescrierii faptelor”, a afirmat Georgiana Hossu.

Reamintim  că majoritatea senatorilor au votat, joi, împotriva ridicării imunității fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian. 71 de senatori au votat împotriva ridicării imunității, iar 56, pentru. Varujan Vosganian a ținut un discurs patetic în fața senatorilor, în care a cerut să nu fie trimis în Justiție, încheind discursul în lacrimi. Este a doua oară când Vosganian scapă de urmărirea penală cu ajutorul colegilor din Senat. Prima oară, votul a fost ținut în toamna lui 2013. Vosganian le-a multumit colegilor pentru votul acordat si la coborarea de la tribuna l-a imbratisat pe senatorul PSD Georgica Severin. Mai multe detalii aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button