ȘTIRI

Șef din AFM, trimis în judecată pentru fraudarea Programului “Rabla”

Anul acesta, Valentin Dobre, directorul Direcţiei de Implementare Proiecte din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu Bucureşti, a fost numit responsabil cu aprobarea cererilor de distribuire depuse de către colectorii de autoturisme în cadrul „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2013″, scrie romanialibera.ro.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au arătat că „Valentin Dobre şi-a exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi a avantajat anumiţi colectori participanţi la Programul RABLA 2013 prin acordarea preferenţială de tichete în etapa a II-a”.

Concret, Dobre a stabilit regula conform căreia tichetele să fie distribuite în ordinea datei şi orei la care colectorii (reprezentanţi ai societăţilor comerciale care primeau autoturismele uzate) se prezentau la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Cu toate acestea, în scopul de a favoriza mai multe societăţi comerciale (colectori), Dobre i-a determinat pe mai mulţi angajaţi ai AFM să înregistreze în sistemul informatic, în mod eronat, faptul că un număr de 11 societăţi comerciale, pe care le-a indicat în mod expres, să fie înregistrate ca fiind printre primele care au încheiat procedura astfel că acestea au primit un număr total de 1.760 de tichete în detrimentul altor societăţi comerciale.

„Ca urmare, firmele avantajate au obţinut un folos patrimonial necuvenit în sumă de cel puţin 500 lei/tichet, sumă de bani rezultată din valorificarea autoturismelor uzate primite de la cetăţeni în schimbul tichetelor”, susţin procurorii comunicat remis redacţiei.

Valentin Dobre, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sector 6 Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button