Edupedu: Elevilor români dintr-o echipă de robotică li s-a cerut să dea jos steagul României, sâmbătă, la un concurs din Sankt Petersburg, Rusia

26 feb. 2022
1542 afișări
Edupedu: Elevilor români dintr-o echipă de robotică li s-a cerut să dea jos steagul României, sâmbătă, la un concurs din Sankt Petersburg, Rusia

Organizatorii unui concurs de robotică din Sankt Petersburg le-au cerut celor din echipa din România să îndepărteze drapelul țării de pe standul de concurs și de pe robot, în condițiile în care până acum la niciun concurs, din zecile la care cei din clubul Autovortex au participat, nu s-a întâmplat așa ceva, relatează Edupedu.ro. Acest lucru s-a petrecut , sâmbătă, la inspecția dinaintea concursului care are loc duminică, pe 26 februarie.

Echipa din România este singura echipă străină care participă la campionatul regional de la Sankt Petersburg. Pe site-ul oficial al concursului scrie: „Turneul regional de calificare va avea loc în perioada 26-27 februarie la Universitatea Politehnică din Sankt Petersburg. Ne așteptăm să participe la campionat 22 de echipe din Sankt Petersburg, Moscova și România, dintre care 12 se vor califica la Campionatul Național.”

„Nu ne lasă să punem steagul nicăieri”, „voiau să stăm cu gegile pe noi, să nu se vadă tricolorul pe tricou”, a mai spus coordonatorul lotului, citat de Edupedu.ro.

Din echipă fac parte o studentă de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din București, un elev de clasa a XII-a și cinci elevi de 14-16 ani.

Asistent universitar la Academia de Studii București, coordonatorul grupului, Ionuț Panea, a mai spus că în preziua concursului a fost separat de echipă, nu stă în același loc cu elevii, nu îi este permis să stea de vorbă față în față cu ei, iar în concurs le-a fost permisă participarea în mod diferit față de cum se înscriseseră. Mai departe pe Edupedu.ro

Te-ar putea interesa și:

Clădirea Art Nouveau din Kiev unde președintele Zelenski a anunțat LIVE că Kievul nu depune armele în fața Rusiei

Speranță născută în întuneric. O tânără de 23 de ani a născut la Metroul din Kiev, în timp ce se adăpostea de război

Capitala ucraineană Kiev luptă: Bulevardul Victoria a fost atacat de ruși, lupte grele în marginea orașului | Zelenski: „Nu putem pierde capitala”

 

Cookies