Educație remedială și de prevenire a abandonului școlar pentru 550 de copii din Baicului și Tei-Toboc. Valoarea proiectului PS2 ajunge la 4 milioane de lei

17 ian. 2023
117 afișări
Educație remedială și de prevenire a abandonului școlar pentru 550 de copii din Baicului și Tei-Toboc. Valoarea proiectului PS2 ajunge la 4 milioane de lei
Educație remedială și de prevenire a abandonului școlar pentru 550 de copii din Baicului și Tei-Toboc. Valoarea proiectului PS2 ajunge la 4 milioane de lei. Sursa foto: Facebook/ Primaria Sectorului 2 Bucuresti

Primăria Sectorului 2 anunță că investește 4 milioane de lei într-un amplu proiect de educație remedială și de prevenire a abandonului școlar pentru 550 de copii defavorizați din zonele marginalizate Baicului şi Tei-Toboc. PS2 a lansat un apel către ONG-urile/firmele care oferă servicii educaționale.

Educație remedială pentru 550 de copii defavorizați din zonele Baicului și Tei-Toboc

Primăria Sectorului 2 anunță că a început procedura de achiziție publică pentru contractarea de servicii educaționale remediale, ce au scopul de a reduce lacunele de învățare, pentru un număr total de 550 de copii defavorizați, proveniți din zonele marginalizate Baicului și Tei-Toboc. Proiectul are o valoarea totală de 4.004.410,08 lei (fără TVA).

„Scopul proiectului în cadrul căruia se face achiziția este prevenirea abandonului școlar, în special din rândul copiilor care provin din familii cu o situație socio-economică precară. Totodată, prin acest proiect ne dorim să prevenim şi să combatem sărăcia, precum şi riscul de excluziune socială multi-generaţională”, anunță PS2 într-un comunicat de presă.

Achiziția serviciilor educaționale este împărțită în două loturi:

  • Lotul 1 (corespunde zonei urbane marginalizate Baicului), are alocați 2.137.976,47 lei (fără TVA). Suma este pentru achiziția serviciilor educaționale pentru un număr de aproximativ 330 de copii.
  • Lotul 2 (corespunde zonei urbane marginalizate Tei – Toboc), are alocați 1.866.433,61 lei (fără TVA). Banii vor fi investiți în educarea, formarea și sprijinirea a 220 de copii.

Prin intermediul acestui proiect, copiii defavorizați din Sectorul 2 vor beneficia de sprijin educațional, emoțional și de sprijin pentru incluziune socială, prin:

  • Educație remedială pentru reducerea decalajelor/lacunelor educaționale ale copiilor și îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților acestora;
  • Sprijin educațional pentru pregătirea copiilor de vârstă preșcolară pentru grădiniță/clasa pregătitoare;
  • Activități extrașcolare (de la organizarea și participarea la ateliere de vară, tabere, excursii, cluburi, activități creative, activități de învățare prin explorare, până la activităţi de socializare și de dezvoltare a deprinderilor de viață);
  • Asistență logopedică pentru copii;
  • Consiliere psihologică pentru copii și părinți (individuală și de grup);
  • Educația părinților – sesiuni informative în care părinții vor învăța despre creșterea și îngrijirea copiilor, dar și despre cum să gestioneze și să depășească anumite situații dificile în familie;

Apel către ONG-urile/firmele care oferă servicii educaționale

Furnizorii de servicii educaționale (ONG-uri, operatori economici, culte religioase etc.) interesaţi să participe la această achiziţie publică trebuie să știe că pot depune oferte la adresa de e-mail [email protected] până luni, la data de 30 ianuarie 2023, ora 16:00.

Din momentul încheierii acordului între părțile implicate, durata derulării contractului este până la data de 31 decembrie 2024.

PS2 amintește că, în 2022, a mai derulat un proiect pilot în zona Baicului, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii. 165 de copii, din care 97 de școlari și 68 preșcolari, au beneficiat de servicii integrate de educație remedială, sprijin individualizat în pregătirea temelor, ajutor pentru aprofundarea cunoștințelor, asistență logopedică, consiliere psihologică, activități extrașcolare, dar și de alte servicii.

„Proiectul pilot a avut impact pozitiv asupra evoluției copiilor. De exemplu, aceștia au reușit să își îmbunătățească abilitățile de scris și de citit, și-au îmbogăţit vocabularul, iar acum reușesc să se exprime mai ușor și fac mai puţine greșeli gramaticale”, transmite sursa citată.

Cookies