Educație civică cu ștampila asfaltică: „Fără nr. 1 și nr. 2 la noi, în Bucureștii Noi”. Mesaj pe trotuare pentru bucureșteni care ies cu câinii la plimbare

30 sept. 2024
1668 afișări
Educație civică cu ștampila asfaltică:
Educație civică cu ștampila asfaltică: "Fără nr. 1 și nr. 2 la noi, în Bucureștii Noi". Mesaj pe trotuare pentru bucureșteni care ies cu câinii la plimbare | Sursa foto: Părinți de Cireșari - Piața Domenii - Facebook

Mulți locuitori ai Bucureștiului care dețin câini aleg să nu strângă excrementele pe care le lasă în urma lor animalele de companie. Pe lângă mizeria creată, resturile sunt și o sursă de îmbolnăvire pentru alte animale. Ca urmare a acestor situații neplăcute, în cartierul Bucureștii Noi au început să apară „ștampile” prin care deținătorii de câini sunt avertizați să nu lase „nr. 1 și nr. 2” pe stradă, atunci când își scot animalele de companie la plimbare.

„Ștampila” educativă de pe asfalt din Bucureștii Noi

Reprezentanții comunității „Părinți de Cireșari – Piața Domenii” au dat de această „ștampilă” lângă Colegiul Național Aurel Vlaicu, acuzând faptul că acțiunile Poliției Locale Sector 1 în cazul oamenilor care nu strâng după câinii lor lipsesc.

Din cartier, lângă Colegiul Aurel Vlaicu. Semnul disperat al oamenilor când acțiunile Poliției Locale Sector 1, pe această tema, lipsesc.

În jurul Bazei Sportive am numărat în dimineața aceasta 78 de excremente canine.

Amenzile în București pentru stăpânii care nu strâng după câinii lor sunt cuprinse între 200 și 3.000 de lei. Cu toate acestea, poliția locală a reușit să dea doar câteva zeci de amenzi.

Totodată, bucureștenii sunt nemulțumiți și de faptul că în Capitală nu sunt suficiente spații pentru câini, în ciuda faptului că una din 3 familii deține un animal de companie, în mare parte câini, iar ultimele statistici arată că există peste 600.000 de persoane care dețin animale de companie în oraș.

Medicul veterinar Radu Mocanu precizează, pentru Știrile Pro Tv, că resturile sunt surse de virusuri, paraziți și bacterii.

Ele sunt surse de virusuri, de paraziți și de bacterii. Câinii au tendința miroasă, să cunoască mediul înconjurător. Anumiți paraziți sau bacterii pot rezista luni întregi în mediu Se întâmplă foarte des, mare parte vin căței tineri infectați din materialele fecale.

Ana Constantinescu, Consilier Protecția Animalelor Județul Ilfov, a adăugat că:

Atunci când decidem să luăm un cățel să ne asumăm acest lucru. Să strângem în urma cățelului, să dăm dovadă de respect față de comunitatea în care trăim de bun simț și responsabilitate.

Amenzile sunt stabilite de autoritățile locale și pot varia între 200 și 3.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies