ARHIVA B365

Educarea ecologistă a bucureştenilor costă 2 milioane de euro

Primăria Capitalei se va asocia cu Agenţia Naţională de protecţie a Mediului şi cu Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Mediului (INCDPM) în vederea derulării proiectului INFOENVIRON – Creşterea capacităţii de conştientizare a cetăţenilor asupra problemelor de mediu prin informare şi cunoaştere cu finanţare europeană prin programul Life+.

Valoarea totală a proiectului este 2.041.000 euro, din care 912.500 euro fonduri UE nerambursabile, iar 912.500 euro din bugetele celor trei parteneri români, la care se adaugă TVA-ul de 216.000 de euro, suportat de partea română. Concret, contribuţia Primăriei Bucureşti va fi de 530.000 de euro (cu TVA).

Programul se va desfăşura pe o perioadă de 24 de luni, din septembrie 2011 până în septembrie 2013. Principalele activităţi ce se vor derula în proiect vor fi formarea unei atitudini ecologice prin antrenarea cetăţenilor în acţiuni ecologice de voluntariat, înfiinţarea unui centru de informare pe probleme de mediu pentru transmiterea legislaţiei de mediu emisă de Ministerului Mediului şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti, organizarea unor simpozioane, seminarii şi dezbateri publice şi asigurarea accesului liber la informaţia de mediu prin pliante, broşuri, panouri digitale, film şi amplsarea unor panouri digitale în puncte de mare afluenţă (staţii metrou, parcuri, intersecţii).

Mai întâi însă, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va trebui să aprobe asocierea dintre Primăria Bucureşti şi Agenţia de Mediu şi INCDPM. Proiectul de asociere va fi supus votului consilierilor generali în şedinţa din 28 februarie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button