SMART CITY

EDU.RO BACALAUREAT ISTORIE SIMULARE 2017. BAREM de CORECTARE MARTIE

EDU.RO BACALAUREAT ISTORIE SIMULARE 2017. BAREM de CORECTARE MARTIE 

SUBIECTE ISTORIE BAC SIMULARE 2017. Simularea examenului de Bacalaureat a continuat joi cu proba obligatorie a profilului pentru clasele a XI-a și a XII-a.

 

EDU.RO BACALAUREAT ISTORIE SIMULARE 2017. BAREM de CORECTARE MARTIE.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Calendarul simulării are următoarea configurație:

  • 13 martie 2017- Proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a – Bacalaureat (clasa a XII-a)
  • 14 martie 2017- Proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
  • 16 martie 2017- Probă scrisă matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) – proba obligatorie a profilului – Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
  • 17 martie 2017- Proba E)d) – proba la alegere a profilului și specializării – Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a)

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare județene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

EDU.RO BACALAUREAT ISTORIE SIMULARE 2017. BAREM de CORECTARE MARTIE.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

EDU.RO BACALAUREAT ISTORIE SIMULARE 2017. BAREM de CORECTARE MARTIE.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button