Edilii vor cheltui 8,6 milioane euro pe lună, timp de 4 ani, pentru întreţinerea unor străzi

de:
08 dec. 2010
0 Afișari
Edilii vor cheltui 8,6 milioane euro pe lună, timp de 4 ani, pentru întreţinerea unor străzi

Primăria Capitalei va plăti între 138 şi 415 milioane de euro pentru întreţinerea şi administrarea a 204 străzi din Capitală, timp de patru ani, potrivit unor anunţuri publicate în sistemul electronic de licitaţii publice. Practic, începând cu 2011 şi până la sfârşitul anului 2014, edilii vor cheltui între 2,8 şi 8,6 milioane de euro, în fiecare lună, pentru întreţinerea acestor străzi.

Alegerea pragurilor minime şi maxime s-a făcut în funcţie de starea de degradare a acestor artere, având în vedere că peste jumătate dintre acestea au fost reabilitate în perioada 2000-2004, prin urmare garanţia şi durata de viaţă au expirat, susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Potrivit caietelor de sarcini, activitatea de întreţinere şi administrare presupune menţinerea străzilor reabilitate la un înalt nivel de servicii şi cuprinde mai multe operaţiuni: reparaţia fisurilor, crăpăturilor, suprafeţelor deteriorate, colmatări, emulsionări, decapări ale îmbrăcăminţii rutiere, lucrări iniţiale constând în refaceri ale structurii rutiere inclusiv fundaţii, menţinerea planeităţii şi capacităţii portante conform normativelor.

Termenul de garanţie al lucrărilor după reabilitare este de 24 de luni. Termenul de garanţie al lucrărilor de reparaţii este de 12 luni. După ieşirea din garanţie, se va intra automat în programul de întreţinere. Administrarea pachetului de străzi se va face de către o echipă stabilită de către constructor care va inspecta zilnic toate străzile din pachet şi va raporta către beneficiar, ori de câte ori este cazul, neregulile privind siguranţa circulaţiei, defecţiunile privind lucrările edilitare, electrice, transport în comun, se menţionează în documentul citat.

Contractele de întreţinere şi administrare a celor 204 străzi vor fi încheiate începând cu ianuarie 2011.

Cookies