O nouă parcare subterană, în P-ța Universității, sub fântână. Parcarea la suprafață va fi taxată

de:
14 mai 2014
17 afișări
O nouă parcare subterană, în P-ța Universității, sub fântână. Parcarea la suprafață va fi taxată

Primăria Capitalei va construi o nouă parcare subterană în zona Piața Universității. Parcajul Edgar Quinet, după cum a fost denumit proiectul,  va fi realizat în fața Facultății de Arhitectură, sub fântâna arteziană, vizavi de Hotelul Intercontinental.  Atât intrarea în parcare, cât și ieșirea se va face printr-un singur loc, respectiv pe strada Biserica Enei. Parcarea va avea 420 de locuri.

De asemenea, strada Edgar Quinet, din spatele Universității București va fi transformată în stradă pietonală.

Odată cu proiectul parcării Edgar Quinet a fost propusă și construirea unei noi intrări și a unei noi ieșiri pentru parcarea de la Intercontinental. Potrivit proiectului, prezentat miercuri în comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, se va construi o nouă intrare în parcare de pe Bd. Nicolae Bălcescu, pe sensul dinspre Piața Unirii către Bd. Magheru. Practic noua rampă de acces va fi construită chiar în fața TNB.

În același timp, va fi construită și o nouă iesire din parcare pe Bd. Carol I.

Parcarea Edgar Quinet este a treia parcare subterană construită în Piața Universității, după cea de la Intercontinetal (cu aprox. 1000 de locuri) și cea de vizavi de Universitatea București (cu aprox. 430 locuri).

„Pentru ca aceste parcări să funcționeze cred că ar trebui interzisă parcarea la suprafață sau impunerea unor taxe prohibitive”, a spus arhitectul Bogdan Bogoiescu, membru în Comisia de Urbanism.

Directia de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei are deja un plan în acest sens, au anunțat reprezentanții municipalității. „Există un plan de reducere considerabilă a locurilor de parcare la suprafață în această zonă si introducerea unor taxe de parcare. Acest plan este analizat acum și va fi prezentat Comisiei în luna iunie”, a precizat Ion Dedu, directorul executiv al Direcției de Transporturi din Primăria Caputalei.

Proiectul nu a fost însă pe placul întregii Comisii de Urbanism. „Mi se pare o investiție prea mare în raport cu plusul pe care îl aduce. Discutăm de un orășel subteran în centrul Capitalei care aduce o anumită densitate de trafic. Iar ieșirea de pe Bd. Carol I nu are sens. Ar putea fi pusă în altă parte”, a spus arhitectul Vlad Cavarnali, membru în Comisia de Urbanism.

Parcarea Edgar Quinet va fi construită de Primăria Capitalei în cadrul unui parteneriat public-privat cu firma Interparking, care a admnistrează și celelalte parcări subterane de la Universitate. Într-un interviu acordat B365.ro în luna martie a acestui an, primarul general, Sorin Oprescu, spunea că lucările la această parcare vor începe în această vară: „Am încheiat un parteneriat public-privat cu Interparking, cei care au făcut şi parcarea de la Universitate. Parcarea de la Edgar Quinet va fi legată de cea de la Intercontinental. Se va putea trece dintr-o parcare într-alta. Aş vrea ca undeva spre august să începem lucrările. I-am rugat şi pe cei de la Intercontinental să facă din parcare o ieşire la suprafaţă direct în foaierul Teatrului Naţional, pentru cei care vin să vadă spectacolele.” – declara primarul general Sorin Oprescu, într-un interviu acordat B365.ro. 

Cookies