Ecran de apă şi plajă artificială în Orăşelul Copiilor. GALERIE FOTO

de:
06 nov. 2011
13 afișări
Ecran de apă şi plajă artificială în Orăşelul Copiilor. GALERIE FOTO

Primăria Sectorul 4 caută proiectant pentru modernizarea Orăşelului Copiilor. Potrivit unui anunţ publicat în sistemul electronic de achiziţii publice, instituţia este dispusă să cheltuiască aproximativ 50.000 euro pentru servicii de proiectare.

Primarul Cristian Popescu Piedone vrea să modernizeze spaţiul de joacă pentru copii până la jumătatea anului viitor. Astfel, va fi modernizată pista de kart, vor fi construite o sală de sport de 600 metri pătraţi, un centru de recreere şi o hală încălzită în formă de castel unde copiii se vor putea juca iarna. În plus, părinţii şi copiii vor avea la dispoziţie o plajă cu nisip şi un canal circular chiar lângă plajă, plus un canal navigabil pentru bărci şi hidrobiciclete.

Proiectul include şi realizarea a şase fântâni arteziene şi a unui ecran de apă. Astfel, pe aleea prinicpală a parcului va fi realizată o fântână arteziană având 2m x 15 m cu jocuri de apă şi lumini. Fântâna va fi realizată fără a se lăsa la suprafaţa zonei pietonale diferenţe de nivel ce ar putea duce la eventuale accidentări în special din partea copiilor, se arată în documentaţia de atribuire a serviciului de proiectare.

În proiect au mai fost incluse şi o fântână circulară cu un diametru de 24 metri, o fântână sub forma unui vulcan şi o fântână cascadă. Acesta din urmă va fi realizată pe zona gardului din partea de est ce desparte parcul de proprietăţile particulare şi va avea o înălţime variabilă între 2,5 şi 3,5 m.

Între canalul navigabil şi fântâna arteziană de tip cascadă amplasată la limita de est, Primăria Sectorului 4 vrea să construiască o altă fântână, de această dată cu efecte de foc şi ceaţă.

Centrul Orăşelului Copiilor va reprezenta cea mai mare atracţie. Conform planurilor primăriei acolo se vor construi o scenă pentru spectacole, o fântână arteziană pietonală şi un ecran cu apă. Fântâna arteziană va avea dimensiunea de 15 m x 20 m, jocuri de apă şi lumini, iar jeturile de apă vor ajunge până la o înălţime de zece metri.

Pe scenă se propune realizarea unui ecran de apă de 12 metri lungime şi cu o lungime de aproximativ 7 metri. Ecranul va fi compus astfel încât să producă două efecte diferite. Astfel, jumătate din ecran va fi „sub forma unei perdele de apă dinamică pe care se vor afişa texte, logo-uri şi imagini compuse din picături de apă, care vor curge în cascade secvenţiale”. Cea de-a doua jumătate va fi sub forma unei perdele simple de apă, pe care se vor putea proiecta jocuri de laser şi imagini prin intermediul unui videoproiector.

Parcul va avea şi zone pentru activităţi culturale şi intelectuale. Primăria vrea să construiască o „bibliotecă suspendată” cu „o structură de tip leagăn de dimensiuni mari, ce va avea rolul sălii de lectură şi alăturat centru de închirieri cărţi”.

Primarul Sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, spune că întregul proiect este estimat la aproximativ 6 milioane de euro, suma urmând să fie alocată din bugetul local Sector 4.

VEZI CUM VA ARĂTA ORĂȘELUL COPIILOR

Cookies