Ecotichetele pentru maşinile electrice au fost majorate la 20.000 de lei

de:
26 aug. 2015
0 Afișari
Ecotichetele pentru maşinile electrice au fost majorate la 20.000 de lei

Guvernul a majorat valoarea ecotichetelor.  Cumpărătorii de maşini electrice vor primi ecotichete de 20.000 de lei, iar cei de autoturisme hibride vor beneficia de o reducere de 5.000 de lei, potrivit unei ordonanţe aprobate miercuri de Guvern.

Ordonanţa adoptată miercuri de Guvern modifică OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu.

Potrivit actului normativ, se majorează de la 12.000 de lei la 20.000 de lei valoarea ecotichetului de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice la achiziţionarea unui autovehicul pur electric, scrie ZF. 

Totodată, se instituie acordarea ecotichetului în cuantum de 5.000 de lei de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km.

Aceste finanţări, sub forma ecotichetelor, se acordă din bugetul Fondului pentru mediu, nefiind stabilit deocamdată ce fonduri vor fi alocate.

În 2013, AFM a derulat o sesiune de finanţare în cadrul căreia au fost alocate 100 de ecotichete pentru achiziţia de automobile electrice. Singurul solicitant care a beneficiat de reducerea de 12.000 de lei la cumpărarea unei maşini de acest tip a fost municipiul Moineşti, judeţul Bacău. În 2014 nu a mai fost derulată vreo sesiune de finanţare.

Cookies