Ecologiştii cer pasaje subterane pentru căprioare pe autostrada Bucureşti-Ploieşti

de:
17 sept. 2013
0 Afișari
Ecologiştii cer pasaje subterane pentru căprioare pe autostrada Bucureşti-Ploieşti

Pasarile si mamiferele mari sau mici nu pot traversa in siguranta soselele de viteza pentru ca nu au infrastructura necesara, asa ca unele patrund pe asflat unde pot provoca accidente grave. Din aceasta cauza, ecologistii au dat statul in judecata si cer ca pe autostrada Bucuresti-Ploiesti, sa fie construite treceri pentru lilieci si pasaje subterane pentru caprioare, informeaza StirileProTv.ro.

Autoritatile au decis ca soseaua de mare viteza Bucuresti Ploiesti sa treaca prin padurea Codrii Vlasiei si, pentru ca nu mai pot ajunge la locurile unde gaseau hrana, animalele ramase in cele 40 de hectare pot muri, spun ecologistii.

Acestia au fost de acord cu proiectul soselei cu o singura conditie: sa fie construita infrastructura necesara ca animalele sa o poata traversa. Aceste constructii sunt prevazute intr-un acord de mediu special.

In cazul autostrazii Lugoj – Deva, soseaua aflata inca in constructie trece prin arii populate de ursi. Referitor la aceasta, Dan Sova, ministrul proiectelor de infrastructura, a declarat ca: „Este o problema de mediu invocata undeva la Comisia Europeana cu habitatul ursilor si au zis ca trebuie facuta pe sub autostrada o subtraversare. In octombrie, noiembrie rezolvam problema. O sa se faca„.

Daca o sa se faca doar pe hartie, asociatiile non-profit spun ca vor merge si acolo in instanta asa cum au facut-o deja in cazul autostrazii Bucuresti-Ploiesti. „In momentul in care castigam, primul lucru care se face e blocarea conturilor CNADNR, a doua masura va fi inchiderea circulatiei Bucuresti Ploiesti„, sustine Dan Trifu.

Ca sa salveze ecosistemul Codrii Vlasiei, autoritatile urmeaza sa construiasca mai multe pasarele peste autostrada pentru lilieci. In plus, de-a lungul soselei vor trebui montate mai multe panouri fono absorbante. Iar sub autostrada, urmeaza sa fie sapate cateva galerii ca animalele sa poata trece dintr-o parte, in alta a padurii.

Cookies