ARHIVA B365

Ecogastronomia @ Conferintele de la Sosea

Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor, în parteneriat cu Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Clubul Ţăranului organizează, cu ocazia Zilei Mondiale Terra Madre, conferinţa cu titlul Ecogastronomia, de la politici europene la realităţi româneşti.

Conferinţa propune o dezbatere publică despre sustenabilitatea producţiei de hrană în România. Discuţiile, moderate de prof. Vintilă Mihăilescu (antropolog, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative), vor reuni diverşi specialişti şi promotori ai unor modele pentru o alimentaţie sustenabilă: Tiberiu Cazacioc (Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor, Târgul Ţăranului), Teodora Aldescu (EcoR Partener), Marius Tudosiei (Băcănia Veche), Andrei Barbu (Coşul de Legume), Marta Pozsonyi (Slow Food Turda), Violeta Dincă (Violeta’s Vintage Kitchen), cât şi mici producători, antropologi, bloggeri culinari, jurnalişti.

Dezbaterea se va concentra pe următoarele tematici:

Soluţiile propuse de Slow Food pentru producţia durabilă de hrană în România

Producţia sustenabilă de hrană şi perspectivele satului românesc: ferme de semi-subzistenţă, statutul micilor producători, agricultura ecologică

Metode alternative de distribuţie şi comercializare: coşurile săptămânale de produse, agricultura susţinută de comunitate, târgurile de producători, magazinele de tip ”băcănie”

Consumatorul în ipostaza de co-producător: responsabilitatea morală a opţiunilor alimentare, lanţurile alimentare scurte, legătura dintre hrana de calitate şi calitatea vieţii

La conferinţă va fi prezentat manifestul adoptat de mişcările locale Slow Food în România, intitulat România: pentru o naţiune Slow Food.

Evenimentul face parte din al treilea sezon al Conferinţelor de la Şosea, consacrata serie de dezbateri organizate anual de Muzeul Naţional al Ţăranului Român.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button