Echipele ASPA au ridicat alți 5 câini din zona Lacul Morii. Numărul total a ajuns la 12

21 apr. 2022
383 Afișari
Echipele ASPA au ridicat alți 5 câini din zona Lacul Morii. Numărul total a ajuns la 12
Echipele ASPA ca au ridicat alți 5 câini din zona Lacul Morii. Numărul total a ajuns la 12 | Sursă foto: Pixabay

Echipajele ASPA au demarat joi, 21 aprilie 2022, acțiuni de ridicare a altor 5 câini din zona „Lacul Morii” din București. Aceste acțiuni au fost făcute după ce miercuri o femeie a fost spitalizată din cauza unui atac al unei haite de câini fără stăpân.

Echipele ASPA au ridicat alți 5 câini din zona Lacul Morii

ASPA a demarat miercuri și joi acțiuni de ridicare a câinilor vagabonzi din București, mai exact din zona „Lacul Morii” Sector 6. Acțiunea a avut parte de sprijinul polițiștilor Serviciului de Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei.

Acțiunile au fost începute deoarece miercuri, o femeie a fost spitalizate, după ce a fost atacată de o haită de câini ai străzii.

Conform comunicatului de presă transmis de ASPA cei cinci câini au aflau pe câmp, în zona străzii Fântâna Oilor. Pentru a-i putea ridica, echipajele ASPA au fost nevoite să-i tranchilizeze.

De asemenea, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a precizat că de-a lungul timpului Poliția Locală Sector 6 a fost sesizată în ceea ce privește problema câinilor ce ies din curțile oamenilor.

Proprietarii nu au curțile împrejmuite corespunzător, motiv pentru care câinii pot ieși cu ușurință pe domeniul public reprezentând un pericol pentru trecători. Astfel de sesizări au fost transmise de ASPA încă din 2019 către toate polițiile locale de sector, MAI, DSV și IPJ Ilfov.

Care este starea persoanei mușcate de câini

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) au contactat personalul medical din cadrul Spitalului Universitar pentru a vedea care este starea femeii mușcate de câini.

La acest moment femeia este conștientă, însă va fi țină în continuare sub observație la secția de Terapie intensivă. Plăgile acesteia au fost curățate și îngrijite de personalul medical. ASPA a transmis victime următorul mesaj:

Îi dorim multă sănătate și sperăm să depășească acest eveniment nefericit cu bine.

De la începutul anului 2022 și până în prezent, ASPA a ridicat circa 450 de câini fără stăpân de pe străzile din București. Anul trecut, 2300 de câini au fost ridicați, dintre care mai mult de 2000 au fost adoptați.

Cookies