Echipamentele de la locurile de joacă din parcuri, spălate. Câţi copaci au fost plantaţi

de:
26 aug. 2019
0 Afișari
Echipamentele de la locurile de joacă din parcuri, spălate. Câţi copaci au fost plantaţi

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, au fost spălate şi igienizate echipamentele de la locurile de joacă din parcuri, s-au înlocuit, acolo unde a fost cazul, leagăne, rulmenţi sau alte aparate, s-au montat panouri laterale de siguranţă şi au fost dezafectate echipamentele cu risc mare de accidentare.

Totodată, au fost reparate şi vopsite gardurile de împrejmuire a parcurilor, a fost spălat manual mobilierul urban, au fost reparate şi vopsite băncile, coşurile de gunoi, panourile informative şi ţâşnitorile, s-au montat două rampe în Parcul Cişmigiu pentru persoanele cu dizabilităţi, iar în Parcul Regele Mihai I s-a înlocuit şi montat gardul de împrejmuire de la ţarcul de câini.

PMB mai anunţă că s-au efectuat reparaţii la pontonul debarcaderului central de pe Lacul Herăstrău, au fost derulate lucrări de impermeabilizare pentru cuva Lacului Cişmigiu şi bazinele din zona ExpoFlora a Parcului Regele Mihai I şi s-au refăcut spaţiile verzi, a fost cosit gazonul, s-au tuns gardurile vii şi s-au plantat flori furnizate de serele proprii ale ALPAB.

În campania din perioada de primăvară – vară 2019 s-au plantat în parcuri aproximativ 600.000 de plante anuale, bienale şi perene, produse în serele ALPAB, urmând ca, în toamnă, să se planteze încă aproximativ 500.000 de plante bienale, precizează sursa citată.

Pentru refacerea fondului vegetal s-au plantat în compensare 201 de tei pe jardiniera râului Dâmboviţa şi în Parcul Cişmigiu şi 35 de arţari pe aliniamentul stradal din Bulevardul Mihail Kogălniceanu, iar în terenul de cultură din serele „Ghencea” şi „Plante perene” s-au plantat 9.000 puieţi de foioase din speciile frasin, arţar, salcâm şi stejar.

În Parcul Unirii s-au plantat 140 tufe de trandafiri şi s-au executat lucrări de decopertare, frezare, nivelare teren şi înlocuire gazon rulou pe o suprafaţă de 6.000 mp, menţionează municipalitatea.

Conform Primăriei, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti a desfăşurat o serie de acţiuni de întreţinere spaţiu verde, gazon, salubrizare şi plantări flori în Parcul Unirii, Parcul Operei, Sala Palatului, Parcul Creţulescu, precum şi în Satul Francez, în Parcul Mon Jardin.

Cookies