Echipajele ISU supraveghează zona Eroilor, pentru că nu se poate garanta siguranţa locatarilor

de:
12 dec. 2015
1 Afișari
Echipajele ISU supraveghează zona Eroilor, pentru că nu se poate garanta siguranţa locatarilor

„Ca urmare a deformarilor aparute in carosabilul din zona statiei de metrou eroilor, unde se executa lucrari pentru extinderea magistrei, la fata locului au fost trimise urmatoarele resurse: Detasamentul Special de Salvatori + 1 SMURD.

In apropierea zonei unde se observa denivelarea se gasesc 2 imobile de locuit.

In acest moment, ca urmare a discutiei dintre constructor si ISU, s-a stabilit ca nu exista un risc iminent asupra acestor imobile si implicit a locatarilor.

Insa, avand in vedere ca reprezentantii constructorului nu pot preciza daca este o problema punctuala sau este vorba despre o problema mai ampla in subteran, neputand garanta siguranta locatarilor din zona, echipajele ISU vor ramane in supraveghere”, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov, într-o informare transmisă sâmbătă după-amiază.

Traficul pe Bd. Eroilor a fost ÎNTRERUPT, din cauza surpării terenului. Primăria Capitalei a avertizat că există riscul prăbuşirii carosabilului.

Potrivit Digi 24, locatarii imobilelor din zonă au fost evacuaţi şi li s-a spus că nu pot intra în case până când nu se evaluează exact riscurile şi se elimină pericolele. Între timp, şapte imobile au fost deconectate de la utilităţi, pentru a se preîntâmpina apariţia unor accidente. Pentru că există riscul ca surparea să se propage şi la imobilele din apropiere, autorităţile au decis ca la şapte imobile din zonă să se oprească apa, curentul şi gazele. Doar două imobile au fost evacuate. Cele 40 de persoane evacuate vor fi cazate în această noapte la un hotel, iar Primăria Capitalei caută acum soluţii.

Echipajele ISU de la faţa locului taie un copac aflat în preajma unui imobil din zona Eroilor, întrucât există riscul ca acesta să se prăbuşească peste firele de înaltă tensiune, anunţă Digi 24.

Conform sursei citate, surparea asfaltului s-a produs atunci când TBM-ul care sapă tunelul la metrou a ajuns la un strat de nisip, pietriş şi apă.

Cookies