Elevii din Sectorul 2, locul 3 la campionatul de robotică First Tech Challenge din SUA

de:
01 iul. 2013
6 Afișari
Elevii din Sectorul 2, locul 3 la campionatul de robotică First Tech Challenge din SUA

Echipa de elevi specialişti în robotică AutoVortex din Sectorul 2 este una din cele trei din România, dar singura din Europa care a fost invitata si a participat la Campionatul de Robotică FIRST Tech Challen la Chicago.

Pentru prima oară, în ultimii 20 de ani de când se organizează campionatul mondial de robotică, o echipă internatională din afara Statelor Unite a reuşit să ocupe un loc în TOP 20, locul 3, iar aceasta a fost România, prin echipa sectorului 2- echipa naţională de robotică AutoVortex

Primarului Neculai Ontanu care a asigurat finantarea deplasarii elevilor la acest concurs de top mondial.

Echipa de elevi români, specialişti de top în robotică, formată din Mariana Lambru (Colegiul Economic „A. D. Xenopol”), Ngo Van Robert (Liceul Teoretic „C. A. Rosetti) şi Rareş Nicuţ (Colegiul Naţional „Cantemir Vodă”) condusă de coordonatorul lor, profesorul Ionuţ Panea, de la ASE Bucureşti, precum şi de doamna Mihaela Ciho, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar al Sectorului 2 a primit invitaţia de a participa la Campionatul mondial de Robotică din Chicago unde au fost invitate cele mai bune 20 de echipe clasate la Mondialul din aprilie.

In cadrul concursului de la Chicago, echipa AutoVortex a fost aleasă ca partener de alianţă de către echipa Beastie Bots 3785 şi astfel au jucat semifinala şi finala împotriva echipelor americane 4140 Fish in the Boat şi 5200 Try to Understand.

După lupte agresive pe teren, echipa AutoVortex a terminat pe locul 3 din 21 de echipe participante. Locurile 1 şi 2 fiind ocupate de Echipele Fish in the Boat din Florida şi respectiv Try to Understand din Illinois.

Trofeul obtinut la Campionatul de la Chicago se adauga numeroaselor trofee obţinute la competiţiile internaţionale la care echipa AutoVortex a participat până în prezent:

* – Premiul Special al Juriului – Bootstrap Award – la Campionatul Mondial de
Robotica din St Louis – 2012
* – locul 1 la Campionatul de Robotică al Europei Centrale şi de Est – Bucureşti,
martie 2013,
* – locul 2 la Campionatul Internaţional de Robotică „Robofest 2013” – Rusia,
februarie 2013,
* – locul 9 din 128 de echipe participante la Campionatul Mondial de Robotică
First Tech Challenge – St. Louis USA, Aprilie 2013 cand romania a terminat a doua
natiune dupa Statele Unite. Urmatoarele echipe internaţionale au ocupat locuri de la
48 în sus;
* – Premiul Compass Award; – European Robotics Festival – Tarragona (Spania),
martie 2013 – The Compass & Connect Awards;
* – Premiul Special pentru Design PTC; – World Robotic Olympics – Olimpiada de
Robotică faza regională Bucureşti – locul I şi II.

Prin aceste competiti, elevii sunt stimulaţi să lucreze în echipă, să îşi împartă atribuţiile şi să devină lideri în tehnologie. Totul se joacă în echipe de câte 2 roboţi.

Cookies