FIT CITY

EBOLA: 18 români s-au întors în ţară din zona afectată de Ebola.Sunt monitoritorizați

EBOLA: Monitorizarea cetăţenilor veniţi din ţările din vestul Africii unde există epidemie de Ebola se face de către direcţiile de sănătate publică din judeţele în care domiciliază aceştia.

EBOLA: Ministrul a precizat că monitorizarea se face pe o perioadă de 21 de zile de la intrarea în ţară.

Potrivit unor surse medicale, citate de Agerpres, 18 cetăţeni români care s-au întors din Africa de Vest sunt monitorizaţi.

Avertisment fără precedent: chiar în acest moment, pe un aeroport din ţara noastră, ar putea să coboare din avion cineva contaminat cu Ebola. Este semnalul de alarmă tras de medici, care se pregătesc de mai bine de o lună pentru astfel de cazuri. Epidemia izbucnită în vestul Africii a provocat până acum moartea a peste 4.000 de persoane, potrivit ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

EBOLA: Dacă un astfel de scenariu ar deveni realitate, există deja o procedură stabilită. Bolnavul este dus la Institutul Matei Balş din Capitală, spitalul desemnat pentru a primi astfel de pacienţi. Pentru cei cu semne de boală, a fost pregătită o cameră de izolare. Dacă medicul decide că pacientul e suspect de Ebola, îl va muta într-un pavilion dedicat.

Totul e pregătit deja pentru eventualele cazuri suspecte.

„Salonul este prevăzut cu tot ce trebuie. Cu ventilatoare, cu monitoare, cu aparate de dializă renală, dializă hepatică. Trusă de resuscitare”, a declarat Cătălin Apostolescu, medic.

Există şi costumele speciale pentru persoanele pregătite să îngrijească pacienţi cu Ebola.

De mai bine de o lună, personalul medical de la Institutul Matei Balş din Capitală este învăţat zilnic cum să se costumeze, dar mai ales dezechipeze de aceste costume speciale, pentru a reduce riscul de contaminare.

EBOLA: Măsuri de protecţie simple, dar obligatorii

Toate materialele de unică folosinţă sunt decontaminate într-o cameră alăturată, înainte să fie incinerate. Spitalul are şi propriul laborator de analize. Medicii pot afla în 2-3 ore dacă suspecţii au sau nu virusul Ebola.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button