ȘTIRI

Ce se ascunde în spatele marilor premii oferite pe Internet. Păgubiții: „Am fost țepuiți”

Dacă intri pe site-ul banimulti.ro, vei fi întâmpinat de următorul mesaj:

Dacă „intri în cursă”, va trebui să rezolvi câteva probleme elementare de matematică. 

 

După ce ai răspuns corect la cele patru întrebări, îți va apărea următorul mesaj: „Pentru că ați completat corect grila anterioară, ați primit nominalizarea oficială de câștigător al premiului de 50.000 RON, pus în joc. Daca doriți să vă primiți premiul, nu mai stați pe gânduri si validati-va definitiv statutul de castigator, completand formularul de mai jos cu datele dumneavoastra personale”.

Dacă ai trecut și de această etapă, organizatorii concursului „îți garantează personal ca ai fost declarat câștigător al premiul de 50.000 lei”. 

Organizatorii concursului îți impun însă și o condiție pentru a intra în posesia premiului: să cumperi „cel puțin unul dintre produsele catalogului promoțional”. Produsele de pe site costă între 80 și 100 de lei. 

Dacă citești regulamentul concursului, vei vedea, că, de fapt, nu există niciun premiu de 50.000 de lei, se vorbește de un premiu cumulat de „maxim” 50.000 de lei.

În primul rând, campania se întinde pe o perioadă de un an de zile, „de pe 15 septembrie 2014, ora 00:00, pâna la data de 13 septembrie 2015”.  Mai mult, în regulament se precizează: „în cadrul acestei campanii promotionale se acorda o suma globala, totala, cumulata de maxim 50.000 lei, denumita Marele Premiu, ce va fi oferita participantilor valizi fara tragere la sorti. Aceasta se împarte în mod egal, fara tragere la sorti, între toate persoanele care vor îndeplini în mod cumulativ criteriile de eligibilitate mentionate în sectiunea 6 „Mecanismul de desfasurare a Campaniei” a Regulamentului Oficial al prezentei Campanii. Astfel: daca un singur participant îndeplineste cumulativ conditiile precizate în prezentul Regulament, respectivul participant valid (asa cum este definit în sectiunea 6 a prezentului Regulament) primeste Marele Premiu de 50.000 lei. Daca sunt mai multi participanti valizi care îndeplinesc cumulativ criteriile de eligibilitate mentionate în sectiunea 6 a prezentul Regulament, Marele Premiu de 50.000 lei va fi împartit, fara tragere la sorti, în sume egale între toti participantii valizi, în conditiile Regulamentului acestei oferte de premiere. Prin urmare, suma atribuita fiecarui câstigator va fi calculata în functie de numarul de participanti valizi, dar nu va fi mai mica de 15 lei – premiu minimal garantat. În cazul atingerii sumei minime (premiul minimal garantat), participantul va primi un bon de reducere în valoare de 15 lei, ce va putea fi folosit la achizitionarea oricarui produs comercializat de Organizator prin intermediul site-ului www.physiocare.ro. Optiunea pentru reducere poate fi exprimata cu ocazia oricarei comenzi în termen de 1 an de la sfârsitul Campaniei”.

Așadar, suma de 50.000 de lei nu va fi câștigată de o singură persoană, ci se împarte tuturor participanților valizi care se înscriu în concurs, timp de un an de zile. Cea mai mică sumă pe care o pot primi participanții este 15 lei, iar această sumă nu va fi înmânată participanților, ci reprezintă un bon de reducere pe care-l participanții îl pot folosi dacă vor cumpăra un produs de pe un site care vinde felurite pastile și suplimente.

Firma care organizează acest concurs este  S.C. Direct Office S.R.L, cu sediul în București.

La o simplă căutare pe Google, am găsit postări pe diverse bloguri și forumuri ale oamenilor care se plângeau că au fost escrocați de firma mai sus menționată. Mai mult, o petiție online cu numele „Escrocati de firma SC DIRECT OFFICE SRL”, petiție semnată de 115 oameni.

Mesajele publicate de păgubiți despre firma S.C. Direct Office S.R.L

Mai multe persoane spun că au primit plicuri în poștă de la această firmă în care li se spunea că vor câștiga 20.000 de lei, dacă vor comanda de la această firmă.

Aceasta asa-zisa firma promite premii minune, adresantului trimitandu-i-se un cec si niste fluturasi colorati, spunandu-i ca este unicul castigator al unui premiu de 20.000 RON.In realitate sunt doar niste cartoane fara valoare, dar miza acestei firme este ca potentialul client va fi ademenit din nou sa comande un produs de la ei pentru a primi cecul respectiv care in realitate nu va veni niciodata” 

„Bună ziua, și eu am primit așa ceva, acum am comandat un produs. Dacă va fi țeapă, am să-i dau în judecată deoarece scrie foarte clar că premiul este sigur de 15000 ron dacă voi comanda un produs de la ei”.

„Uitați-vă în interiorul plicului, este Regulamentul acolo (tipărit însă pe peretele interior al plicului, ca să nu-l vadă lumea).
Undeva mai jos scrie clar că „Documentele ce însoțesc această ofertă de premiere au scopuri pur publicitare”, ca să fie clar 😉
daca aveți răbdare și bani, sunati la acel nr. de telefon, și o voce blondă va spune că nici vorba de 15.000 de lei, ci doar 10 lei reducere la ce comandați… etc… așa ca, haideți să-i oprim odată pe nenorociții ăștia care ne excrochează parinții cu cinism”.

„Am fost escrocata cu produse de slăbit care iti făceau ficatul praf si imi promiteau cadouri substantiale – masini de lux cu conditia sa fac mereu comenzi, la care se adăugau si taxele postale destul de substantiale”.

Alte persoane au primit mailuri de la firma S.C. Direct Office S.R.L prin care erau anunțați că au câștigat premii foarte mari, cu aceeași condiție: să facă o comandă de pe site-ul lor. 

„Oamenii primesc mailuri, in care este scris asa: Draga domnule XYZ. Avem o veste foarte buna pentru dumneavoastra: Ca in fiecare an, pentru a ne recompensa clientii, organizam trimestrial remiteri de premii. Vestea buna, draga domnule XYZ, este ca ati fost nominalizat castigator la „Suma unica de remis: 20.000 lei”. Este adevarat, nu e vorba de o greseala informatica. Nu va vine sa credeti? Intr-adevar, draga domnule XYZ pe numele dumneavoastra a fost emis un Borderou de Remitere, prin care puteti cere premiul de 20.000 lei. Va intrebati cum puteti primi acest premiu de 20.000 lei? Raspunsul este foarte simplu: trebuie sa validati borderoul dumneavoastra de remitere, pe care vi-l vom trimite in maxim 3 zile. Pentru a vi-l trimite, nu avem nevoie decat de adresa dumneavoastra postala completa. Asadar, iata ce trebuie sa faceti pentru a putea intra in posesia sumei de 20.000 lei. Langa aviz, se mai gaseste „Formularul de verificare si acord definitiv” unde omul trebuie sa bifeze niste casute, si unde se afla si un talon de comanda pentru diverse carti despre celulita. O carte care costa 49,90 lei”, scrie totusipovestile.blogspot.ro.

Eu de doi ani de zile le trimit plicuri peste plicuri, comand produse, carti, am avut de platit sume mari de bani, dar sunt niste escroci. Rusine sa le fie. M-as bucura sa se gaseasca cineva sa le faca bucata. „

„Astazi, uimire…am primit si eu o instiintare, fiind aleasa castigatoare a unui premiu de 20.000 lei. Nu sunt naiva..si, deci, nu cred in premii, mai ales castigate pe mail. Mai exista si faptul ca eu nu cred in “noroace” de-astea….Dar, nu neg ca m-a impins curiozitatea sa aflu cine sunt ei ( desi din prima clipa mi-am dat seama ca sunt niste hoti …. pentru ca nu poti primi asemenea sume gratuit ……) si m-am oprit la comentarii teapa, firesc…sa aflu ce au patit si altii, ca doar teapa inseamna a insela, a escroca…..”

Bineînțeles, povestea este aceeași, premiul se împarte între toți participanții la concurs, în niciun caz nu este dat unei singure persoane.

Firma S.C. Direct Office S.R.L folosește aceleași tactici și  pe alte site-uri: www.premii-de-milioane.ro, www.direct-money.ro.

Firma a fost înființată în 2003 și are sediul pe Bd. Ion Mihalache. În 2013, firma a avut o cifră de afaceri de 4877677 lei și un profit de 380208 lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button