ARHIVA B365

Țeapa hoților din locuințe: Se dau drept angajați la „termopane”

Un studiu al poliţiştilor din Capitală scoate la iveală faptul că bandiţii şi-au diversificat metodele de a intra în case.
Una din cele mai uzuale este cea denumită „termopan”. Infractorii abordează bătrâni cărora le spun că trebuie să facă măsurători la geamuri şi în casă pentru că blocul urmează să fie reabilitat, scrie libertatea.ro.

Odată ajunşi în apartament, unul se face că ia măsuri, iar celălalt fură ce găseşte la îndemână. Bandiţii mai apar la uşile oamenilor îmbrăcaţi în angajaţi de la „Electrica”, prefăcându-se că vând oale din inox ori cu pliante.

Alţi hoţi merg prin pieţe sau pe la cabinetele medicale şi află, tot de la vârstnici, dacă au copii în străinătate. După câteva zile, vin la uşa lor şi le cer bani pentru a le aduce un aşa-zis pachet de la rubedeniile „de afară”.

O altă metodă identificată de poliţişti a fost denumită „pomenile”. Infractorii vin la uşile bătrânilor sub pretextul că împart farfurii cu pomană, după care, profitând de neatenţia acestora, fură din locuinţă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button