Ea e Ștefania, subofițer la Jandarmeria București, îngerul păzitor al unei doamne dintr-un tren. Femeii i s-a făcut rău, iar tânăra a sărit în ajutor: Nu am putut să plec de lângă ea

09 mai 2024
2133 afișări
Ea e Ștefania, subofițer la Jandarmeria București, îngerul păzitor al unei doamne dintr-un tren. Femeii i s-a făcut rău, iar tânăra a sărit în ajutor: Nu am putut să plec de lângă ea
Ea e Ștefania, subofițer la Jandarmeria București, îngerul păzitor al unei doamne dintr-un tren. Femeii i s-a făcut rău, iar tânăra a sărit în ajutor: Nu am putut să plec de lângă ea | Sursă foto: Jandarmeria Română - Facebook

Miercuri seara, Ștefania, subofițer în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, se afla într-un tren, aproape de Capitală când a sărit în ajutorul unei doamne în vârstă căreia i se făcuse rău. A stat la spital în jur de 6 ore, alături de femeie.

Ștefania, un subofițer care a sărit în ajutorul unei doamne în vârstă fără să stea pe gânduri

Miercuri seara, în jurul orei 22:00, Ștefania se afla într-un tren, aproape de București, întorcându-se de la Turnu Severin, unde fusese acasă de sărbători.

În timpul călătoriei, trenul a făcut o oprire neașteptată, iar din vagonul alăturat s-a auzit larmă. Curioasă, polițista s-a apropiat să vadă ce se întâmplă, iar în acel moment a descoperit că o mulțime de oameni au înconjurat o doamnă căreia îi era rău.

Observând că femeia dă semne de preinfarct și fiind singură în tren, Ștefania a luat rapid decizia de a o însoți la spital.

Subofițerul a stat 6 ore alături de bunica suferindă, în incinta unui spital

La spital, Ștefania a făcut tot posibilul să afle detalii despre familia doamnei pentru a-i înștiința despre starea ei. Cu toate acestea, rudele nu au putut veni la spital, fiind departe de București.

Fără să ezite, Ștefania a rămas alături de doamnă până când aceasta a fost în afara oricărui pericol:

Nu am putut să plec de lângă ea. Era o femeie singură, speriată, cu multiple probleme de sănătate. M-am gândit imediat la bunicii mei, la părinți, la faptul că sunt departe de ei și ar fi liniștitor gândul că cineva le este alături într-o astfel de situație. Așa că am luat decizia să rămân lângă ea atât cât este nevoie.

În ciuda oboselii și a lipsei de somn, Ștefania și-a dedicat timpul și energia pentru a fi alături de acea femeie singură și speriată. După aproape 6 ore petrecute la spital, Ștefania a ajuns într-un final acasă:

Nu am avut când să mai dorm, dar în astfel de situații e necesar să ne păstrăm treze umanitatea și empatia față de oamenii care au cu adevărat nevoie de ele.

Această întâmplare a fost povestită pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Te-ar mai putea interesa și:

Florin Piersic se află la Spitalul Foișor din București, secția ATI. „Se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis”, anunță managerul de aici | UPDATE

Cookies