E ședință la CGMB. Ce-o mai fi pe ordinea de zi: Parcul Văcărești, dar și demisia liderul sindical de la STB

31 ian. 2022
310 Afișari
E ședință la CGMB. Ce-o mai fi pe ordinea de zi: Parcul Văcărești, dar și demisia liderul sindical de la STB
Ședință la Consiliul General al Municipiului București. | Foto: Bucureștiul, de sus. Sursa: Unsplash

O ședință a Consiliului General al Municipiului București este programată azi, la ora 10:00, iar pe ordinea de zi figurează mai mult de 30 de proiecte de hotărâre CMGB.

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General al Municipiului București este diminuarea, cu 57 de milioane de lei, a capitalului social al Companiei Imobiliara. Este un proiect propus de primarul Nicușor Dan și vine în contextul pregătirilor pentru închiderea acestei companii..

Potrivit consilierului municipal USR Cosmin Smighelschi, citat de Hotnews, prin acest proiect se urmărește aducerea înapoi la executivul PMB a proiectului rezidenţial din Prelungirea Ghencea, un proiect de locuințe sociale care, în acest moment, nu poate fi terminat din lipsă de bani și pe care primăria generală ar urma să-l finanțeze și finalizeze. 

Din nou despre Parcul Văcărești la ședința CGMB

De asemenea, în ședința CMGB de azi ar urma să se discute și:

  • Asocierea Municipalităţii cu Sectorul 4 şi Administraţia Parcului Văcăreşti 
  • Încetarea a trei mandate de consilier general, inclusiv cel al liderului sindical de la STB, Vasile Petrariu. Săptămâna trecută, liderul sindical Vasile Petrariu anunţa că îşi dă demisia atât din funcţia de consilier general, cât şi din PSD și susținea atunci că protestul angajaţilor din Societatea de Transport Bucureşti nu a avut miză ori conotaţie politică.
  • Asociera dintre Municipiul Bucureşti, Administraţia Parcului Natural Văcăreşti şi Sectorul 4   în scopul dezvoltării de proiecte şi iniţiative comune.

Ce înseamnă „Asocierea pentru Parcul Văcărești”

Prin această asociere dintre Primăria Generală, Primăria S4 și Administrația Parcului Văcărești, cele trei părți ar urma să deruleze împreună proceduri de achiziție saude  contractare pentru:

  • Studii, expertize şi evaluări necesare pentru realizarea Planului de management şi a Regulamentului privind Parcul Natural Văcăreşti;
  • Servicii de punere în siguranță și reabilitare a punctelor de acces în zona Parcul Natural Văcăreşti;
  • Servicii de cadastrare a zonei Parcul Natural Văcărești.

De asemenea, asocierea va contracta și va lua măsuri urgență măsuri și acțiuni de igienizare și ecologizare a zonei, dar și asigurarea de resurse pentru prevenirea depozitării ilegale a deșeurilor, a distrugerilor şi afectării ecosistemului. Acest lucru ar urma să se facă prin patrularea și monitorizarea zonei de către personal specializat

  

Cookies