E oficial: Oprescu sprijină candidaţii USL la Consiliu, în schimbul sprijinului pentru Primărie

de:
19 sept. 2011
1 Afișari
E oficial: Oprescu sprijină candidaţii USL la Consiliu, în schimbul sprijinului pentru Primărie

„Mă onorează prietenia dumneavoastră, ca şi prietenia poporului USL, care reprezintă majoritatea bucureştenilor” – a spus Sorin Oprescu, prezent alături de cei doi lideri de partide la Camera Deputaţilor. „E un parteneriat în 3: Sorin Oprescu, USL şi bucureşteni. O să îmi depun candidatura în calitate de independent susţinut de USL şi de toţi bucureştenii. Bucureştenii nu mai au timp să aştepte explicaţii. Vor analiza la momentul acela ce s-a făcut şi ce nu s/a făcut. Voi fi alături de candidaţii USL pentru a avea un consiliu general care să gândească drept, alături de mine” –  a spus Primarul general. Aştept propunerile USL pentru acest parteneriat în folosul bucureştenilor” – a concluzionat edilul.

Victor Ponta a subliniat că parteneriatul poate constitui un model de succes pentru toată ţara, „un semnal de unitate nu în scop politic, ci în sprijinul cetăţeanului”. „Vreau să îmi asum că viitorul consiliu general va lucra alături de primar, de prea multe ori consiliile au lucrat împotriva acestuia” – a spus liderul social-democrat, referindu-se inclusiv la perioada 2000-2004, când primar era Traian Băsescu. „”A existat o veşnică bătălie politică între primar, consiliul general şi guvern. Viitorul guvern USL îl va sprijini pe primar, chiar dacă acesta nu va fi membru al Partidului Social Democrat sau al USL” – a mai spus Ponta.

Liderul liberal, Crin Antonescu, a anunţat că sprijinirea lui Sorin Oprescu la alegerile locale de către liberali vine în unanimitate, neexistând nicio exitare a liberalilor în acest sens.”Toate organizaţiile liberale din Bucureşti şi toţi membrii biroului politic central al PNL sprijină această candidatură” – a spus Antonescu.

Liberalul a reamintit faptul că l-a sprijinit pe Oprescu şi în candidatura din 2008, fără a avea mandat de la partid, atunci, şi fără vreo „înţelegere politică” de vreun anumit fel. Oprescu i-a întors sprijinul în candidatura la preşedinţie din acelaşi an, a mai precizat liberalul.

Întrebat dacă Popescu Piedone va candida la Primăria Capitalei, Oprescu a spus: „Nu ştiu. M-ar onora, în orice caz”.

El a arătat, întrebat de ce parteneriatul cu USL este doar în trei, respectiv Oprescu-PSD-PNL şi nu face parte şi PC, Oprescu a spus că, din câte ştie, PC îi susţine candidatura.

„Nu am înţeles nicio clipă că PC nu e alături de mine. Dar, şi acolo partidul e făcut din oameni, au părerile lor. Nu am cunoştinţă că se împotrivesc”, a spus Oprescu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/oprescu-m-ar-onora-daca-popescu-piedone-mi-ar-fi-contracandidat_871950.html#ixzz1YP6PrbEd

Cookies